Patru lucruri pe care trebuie sa le stiti despre un proiect de casa duplex

Daca sunteti nou in domeniul investitiilor imobiliare si doriti sa aflati mai multe lucruri despre exploatarea oportunitatilor oferite de investitiile in proiecte de duplex-uri, sa stiti ca ati ales o nisa profitabila si care implica riscuri destul de mici.

Dezvoltarile de case duplex sunt in prezent o modalitate excelenta pentru a experimenta prima investitie imobiliara in conditii cat mai sigure de reusita si profit, avand in vedere preturile unitare de proiectare si executie a constructiilor. Iata cateva lucruri de care trebuie, totusi, sa tineti cont.

Proiectele de duplex-uri au un design flexibil

Dezvoltarile duplex se pot realiza in doua configuratii, in functie si de dimensiunea si topografia terenului. Astfel, cele doua case simetrice pot fi asezate una langa alta fata de frontul stradal, amandoua avand usa de la intrare pe aceeasi parte, sau se pot amplasa una in spatele celeilalte, usile de la intrare ale celor doua case fiind pozitionate pe pereti diametral opusi.

Nu exista reguli restrictive in privinta proiectarii unei astfel de case si va bucurati de foarte multa flexibilitate in a alege ceea ce va doriti, acest lucru influentand, desigur, si costurile. In esenta, puteti construi exact ceea ce vreti, topografia terenului si certificatul de urbanism fiind singurii factori care va pot limita deciziile.

Duplexurile nu sunt doar menite sa umple un spatiu - ele cresc valoarea terenului

Cei mai multi dintre investitori cauta oportunitati de investitii profitabile in spatii limitate. Uneori, ca sa se obtina pe teren frontul necesar pentru doua locuinte, este nevoie de demolarea unui imobil deja existent, ceea ce poate duce la cresterea pretului proiectului pentru casa duplex. Pentru a acoperi costurile suplimentare, dezvoltatorul proiectelor de duplex-uri vizeaza avantajul de a putea ocupa o singura casa si a o inchiria sau a o vinde pe a doua.

Vezi si: Cum iti poate ajuta afacerea o agentie seo?

Exista si firme de afaceri imobiliare care vin in sprijinul acestui tip de dezvoltatori pentru a exploata aceasta nisa de business foarte profitabila, orientandu-se spre oferirea de terenuri care se preteaza foarte bine pentru proiecte de duplex-uri. Era firesc sa se creeze oportunitati cat mai multe pentru aceste tipuri de constructii, atat de avantajoase!

Care sunt oportunitatile oferite de proiectele de duplex-uri

Cresterea valorii unui teren prin construirea pe el a doua locuinte, sau prin demolarea unei case existente si inlocuirea ei cu un duplex a devenit o oportunitate tot mai apreciata de investitotii imobiliari. Realizarea proiectelor de duplex-uri ofera siguranta ca valoarea finala a cladirii rezultate este cu mult mai mare decat investitiile facute.

Totusi, stabilirea ferma a obiectivelor de dezvoltare inainte de a se incepe lucrarile este o etapa esentiala pentru atingerea succesului, casele destinate pentru a fi locuite putand avea cerinte si standarde diferite fata de casele care se construiesc ca sa fie inchiriate sau vandute. Astfel, nu ne mira deloc faptul ca proiectarea de duplexuri si finisarea lor sunt etape esentiale, direct influentate de obiectivele proiectului final.

Daca dorim sa inchiriem un duplex - construim pentru chirias

Daca dorim sa inchiriem ambele case care compun duplexul sau doar una dintre ele, va trebui sa fim atenti la potentialul zonei, pentru a sti ce chirie putem cere, acest aspect influentand considerabil modul in care se va realiza proiectul de duplex.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate