Patronatele din turism cer amânarea începerii școlilor în septembrie 2023

Author: Cristina Mocanu

Patronatele din turism de pe Litoral și Delta Dunării cer amânarea începerii școlilor pe 18 septembrie 2023.

Sursa: https://pixabay.com/

Patronatele din turism de pe Litoral și Delta Dunării cer amânarea începerii școlilor pe 18 septembrie 2023.

Asociațiile patronale din turism de pe Litoral şi Delta Dunării solicită

Ministerului Educației începerea anului școlar 2023- 2024 pe data de 18 septembrie.

Asociațiile patronale din turism cer amânarea începerii școlilor în luna septembrie

Asociațiile patronale din turism de pe Litoral şi Delta Dunării, alături de Organizația de Management a Destinației (OMD) Mangalia, solicită Ministerului Educației începerea anului școlar 2023- 2024 pe data de 18 septembrie, nu pe 11 septembrie cum se prevede în Ordinul de ministru,

care se află în prezent în dezbatere publică.

Citește și: Alocațiile copiilor vor crește din luna februarie 2023

Potrivit unui comunicat de presă oferit de Resto Constanța, o săptămână de vacanță în plus le va permite copiilor şi părinților, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă şi de timp benefic pentru refacerea capacității de pregătire școlară în vederea noului an școlar.

„Această situație repetată reprezintă un act de subminare a economiei”

Astfel că, potrivit comunicatului: „Toate asociațiile patronale de pe Litoral şi din Delta Dunării (…), la care se adaugă asociații patronale din HoReCa din România şi Organizațiile de Management de Destinație Mangalia şi Constanța-Mamaia – solicită ferm amânarea datei de începere a școlii până la 18 septembrie, considerând că o săptămână de vacanță suplimentară va permite copiilor şi

părinților, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă şi de timp benefic pentru refacerea capacității de pregătire școlară în vederea noului an școlar. Multe din familiile cu copii se vor putea astfel bucura şi de tarifele scăzute în ofertele speciale din luna septembrie în destinații de vacanță de Litoral, Delta Dunării, sau, desigur, de zile de vacanță în destinații montane, balneare sau de city break în orașe din România sau din lume. Constatăm că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de Federațiile şi Patronatele din industria ospitalității din România, deciziile miniștrilor Educației continuă să ignore interesul pe care administrația centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, industriei ospitalității şi atragerii de turiști şi de vizitatori în destinația România”.

Citește și: Vacanță februarie 2023 pe județe: Cât timp vor sta elevii acasă și în ce perioadă? Primele școli care intră în așa-numita vacanță mobilă

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

 „Această situație repetată reprezintă un act de subminare a economiei şi priorităților județene şi naționale în privința industriei ospitalității şi a promovării Destinației România”, potrivit patronatelor.

De asemenea, Resto Constanța mai subliniază că „Cerem susținere fermă din partea primului ministru în acest sens şi așteptăm să vedem că, în sfârșit, şi turismul devine o prioritate reală în această țară, așa cum se întâmplă în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinațiile concurente şi vecine.”

Vacanța de Paște 2023: Câte zile libere vor avea elevii în vacanța de primăvară? Anunț important făcut de Ministerul Educației

Această solicitare  cu privire la schimbarea datei de începere a anului școlar 2023 – 2024 este semnată de: Asociația Patronală Resto Constanța, Asociația Patronală Eforia Turistică, Asociația Patronală Costinești, Asociația Operatorilor de Plaja Mamaia Nord, Asociația Patronală Marea Neagră – Sud Litoral, Asociația Patronală Tulcea – Delta Dunării şi Organizația de Management de Destinație Mangalia.

Potrivit proiectului de Ordin de ministru pus în dezbatere publică de către Ministerul Educației, anul școlar 2023 – 2024 ar trebui să înceapă pe data de 11 septembrie, urmând ca acesta să se încheie pe 21 iunie 2024.

Sursă: economica.net

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”