Parca a izbucnit RAZBOIUL in Franta! Atacurile armate s-au tinut in lant a doua zi dupa masacrul de la sediul revistei Charlie Hebdo

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:54

E un adevarat razboi in Franta! Dupa atacul de ieri, in care 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite, astazi atacurile armate s-au tinut lant.

S-au lansat grenade asupra unei moschei, s-au auzit impuscaturi in plina strada, dar, au fost si alarme cu bomba la gara si metroul din Paris. E imaginea unei tari aflate in pragul haosului! De doua zile, Franta, tara tuturor religiilor, tara care gazduieste un numar impresionant de arabi, este cutremurata de violente nemaintilnire. Francezii sunt consternati ca libertatea de expresie a ajuns tinta teroristilor.

Ca o revista de caricaturi, o revista care ironiza personaje dintre cele mai diferite: de la cele biblice pana la islamice, a cazut victima unui sir de asasinate.

La 24 de ore de la atentatul asupra Charlie Hebdo batalia pare sa se fi mutat in strada. Trei moschei au fost atacate cu grenade de razboi. Sudul si nord-vestul Frantei sunt cele mai afectate. Inca un om a fost impuscat.

Ranile suferite i-au fost, politistei, fatale. Atacatorul, spun autoritatile franceze, ar fi reusit sa fuga imediat. Politistii sunt pe urmele lui, insa, nu a fost inca prins.

Tot Parisul este sub asediu. Alerte cu bomba au fost intreaga zi. Una a creat panica la gara centrala iar alta, la Metrou.

##VIDEO130197##

Sunt raiduri peste tot. Politisti inarmati incearca sa reinstaureze linistea intr-o capitala aflata sub teroare. Toate framantarile la care este supusa Franta de doua zile au ecou la nivel interntional. Mii de oameni din intreaga lume au iesit in strada si au spus, in acelasi glas, „suntem Charlie”, in semn de solidaritarte.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

La miezul zilei, in Paris, steagurile au coborat in berna. In Franta, este doliu pentru 3 zile, in memoria celor ucisi miseleste. Caricaturisti din toata lumea au replicat atacului terrorist asa cum au stiut ei mai bine, folosindu-se de creion.

80 de publicatii din intreaga lume au tiparit pe prima pagina mesaje de sustinere pentru jurnalistii de la Charlie Hebdo.

In Romania, presedintele Klaus Iohanis si premierul Victor Ponta au venit la ambasada Frantei pentru a prezenta condoleante.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!