Pandemia de coronavirus "se accelereaza": Organizatia Mondiala a Sanatatii solicita testarea masiva

Pandemia de coronavirus "se accelerează" dar traiectoria ei poate fi modificată, a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, solicitând ţărilor să treacă la "atac" prin testarea tuturor cazurilor


In articol:

Pandemia de coronavirus "se accelerează" dar traiectoria ei poate fi modificată, a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, solicitând ţărilor să treacă la "atac" prin testarea tuturor cazurilor şi plasându-i în carantină pe cei apropiaţi acestora, scrie AFP.

"Mai mult de 300.000 de cazuri de Covid-19 au fost semnalate până acum. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează", dar "noi putem să-i schimbăm traiectoria", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Reprezentanţii Organizaţiei au anunţat că de luni vor fi luate măsuri şi pentru persoanele aflate în detenţie, prin limitarea vizitelor, prin consult medical periodic şi izolare.

"Eforturile în lupta contra propagării maladiei ar putea să eşueze dacă neglijăm măsurile preventive în închisori", a avertizat OMS Europa, care a subliniat că deţinuţii sunt vulnerabili din cauza condiţiilor în care trăiesc.

Citeste si: Scuipat pe stradă, suflat nasul pe jos, când renunțăm? Ce facem cu animalele de companie?

Citeste si: Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o tuturor preoților

Citeste si: Bill Gates a prevăzut pandemia de coronavirus încă de acum 5 ani. Magnatul a făcut predicții inclusiv referitor la durata crizei

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate