Pachetul pentru birou: 5 sugestii de gustări rapid de pregătit

Author: Oana Iosif

Dacă ești prea grăbit și nu iei micul dejun sau pur și simplu dacă nu poți să mănânci dimineața, trebuie să-ți iei la pachet o gustare cu care să-ți potolești foamea până la prânz. Trebuie să fie ceva ușor de preparat și mai ales ușor de consumat, astfel încât să nu ai nevoie de o pauză de masă suplimentară pentru a-ți mânca pachetul de acasă.

Noi îți oferim câteva sugestii de astfel de gustări, în speranța că astfel te vom ajuta să-ți mai diversifici meniul.

 

Omlete

Omleta este o gustare perfectă pentru prima parte a zilei, având avantajul că poate fi preparată ușor, în diferite feluri. Astfel, poți să-ți faci o omletă simplă, din 2-3 ouă bine bătute si puse la tigaie cu puțin ulei sau poți opta pentru o rețetă mai complexă. De exemplu, poți adăuga brânză rasă sau cașcaval sau poți să-ți prepari o omletă cu legume, adăugând ardei tăiat cubulețe, ciuperci, ceapă și puțin piper. O altă variantă este omleta cu cârnați sau bacon, iar dacă nu te poți decide nimeni nu te împiedică să mixezi toate ingredientele amintite într-o singură omletă.

Sandwich-uri

Sandwich-ul este varianta clasică pentru gustarea la pachet, îndeplinind toate condițiile necesare. Mai precis, se prepară foarte simplu, adăugând câteva ingrediente între două felii de pâine, și poate fi mâncat chiar și din mers. Dacă vei consuma gustarea în birou, evită să apelezi la mezeluri bogat condimentate, pentru că mirosul specific de usturoi va inunda spațiul de lucru, ceea ce nu e foarte plăcut. În schimb îți poți prepara  un sandwich mai sănătos cu felii de avocado și roșii tăiate rondele, așezate între două felii de pâine prăjită.

Snacksuri

Dacă ți-ai uitat pachetul în frigider sau dacă nu ai mai avut timp să ți-l faci, poți rezolva problema gustării cu o pungă de snacksuri sărate, cumpărată în drum spre birou. Și în acest caz ai multe opțiuni, putând să alegi între chipsuri, covrigei, sticksuri sau biscuiți sărați. De asemenea, snacksurile pot fi simple sau cu diferite arome precum pizza, smântână, mărar, bacon sau ardei.

Tot în această categorie intră și alunele, migdalele, fisticul, cajuul sau nucile.

Salate

Și salatele sunt o variantă de luat în calcul pentru gustarea de la birou, cu condiția de a le ambala într-o caserolă care se închide etanș. Clasica salată de roșii este cel mai ușor de preparat, având nevoie de 2-3 roșii, un castravete, un ardei și puțin ulei de măsline. De evitat ceapa, din același motive invocate în cazul mezelurilor. În salată poți adăuga și câteva cubulețe de brânză telemea și puțin busuioc.  

Salata Caesar este o altă opțiune, caz în care ai nevoie de salată verde, un ou fiert tare tăiat rondele, fâșii de piept de pui la grătar și ulei de măsline.

 Dacă preferi o gustare mai dulce, poți să-ți prepari o salată de fructe cu ingrediente la libera ta alegere.

Wrapuri

Wrap-ul poate fi considerat o combinație între un sandwich și o shaorma, rezultatul fiind un preparat perfect pentru a fi servit ca gustare. În locul feliilor de pâine, ingredientele se înfășoară într-o lipie. Avantajul constă în faptul că poți folosi și ingrediente mai moi sau diferite sosuri, care în cazul unui sandwich s-ar scurge printre feliile de pâine.

O variantă de wrap delicios est cel cu cremă de brânză, ton și salată verde. Crema de brânză se întinde pe lipia pentru wrap, după care se așează frunzele de salată iar peste acestea se pun bucățile de ton. Lipia se împăturește, iar gustarea poate fi consumată ca un pe sandwich.

Cu acestea fiind zise, sperăm că acest material a fost pentru tine o sursă de inspirație și că vei pune în practică ideile oferite de noi.     

 

 

 

  

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!