Orașul care ar putea interzice înghețata și pizza după miezul nopții! Motivul este unul incredibil

Author: Laura Macovei
Actualizat: 24 apr 2024, 13:15

Orașul care ar putea interzice înghețata și pizza după miezul nopții! Motivul este unul incredibil

Sursa: PixaBay

Un oraș extrem de popular din Europa se pregătește de o decizie importantă. O nouă regulă ar putea interzice vânzarea de înghețată, pizza și multe alte bunătăți după miezul nopții.

Milano se pregătește să impună o nouă regulă care ar putea schimba obiceiurile alimentare ale localnicilor și turiștilor săi nocturni.

Înghețata, pizza și multe alte produse ar putea fi interzise în Milano, după miezul nopții

Propunerea uluitoare interzice vânzarea de înghețată și alte alimente la pachet după miezul nopții în anumite zone ale orașului. Motivația din spatele acestei măsuri este protejarea liniștii publice și reducerea grupurilor zgomotoase care se adună pe străzi în timpul nopții.

„Un segment considerabil al populației se plânge de zgomotul excesiv. În rolul meu, trebuie să-i ascult pe toți cetățenii, inclusiv pe cei care trebuie să muncească și pe cei care doresc să facă afaceri”,  a declarat luna trecută, primarul Giuseppe Sala, potrivit  euronews.com.  

Planul, care ar putea fi pus în aplicare din luna următoare și să dureze până în noiembrie, nu este nou pentru Milano.

Citește și: EXCLUSIV Cât sunt dispuși să plătească românii pentru promenada de weekend. Cât costă o cafea pe Calea Victoriei

Consiliul municipal a încercat o măsură similară în 2013, dar a întâmpinat opoziție puternică din partea vânzătorilor și a comunității locale, numită ulterior "bătălia conurilor" de către mass-media italiană.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Noua propunere nu se referă doar la înghețată; ea ar acoperi toate alimentele ambalate, inclusiv pizza și băuturile, în funcție de zona în care se aplică.

În districtele centrale precum Brera, Ticinese și Navigli, vânzarea acestor produse ar fi restricționată după 12:30 în timpul săptămânii și 1:30 în weekend și sărbătorile legale.

O astfel de decizie ar putea afecta vânzătorii locali

Cu toate acestea, măsura nu este fără controverse. Vânzătorii locali sunt îngrijorați de impactul economic al interdicției, mai ales că vânzarea de mâncare și băuturi la ore târzii este o parte tradițională a culturii italiene, inclusiv în Milano.

Reprezentanții autorităților municipale susțin că această regulă va ajuta la menținerea liniștii și a ordinii în oraș, ceea ce este important pentru confortul și siguranța locuitorilor.

Cu toate acestea, localnicii au o perioadă limitată pentru a-și exprima opiniile și pentru a propune eventuale modificări la propunerea de lege până la începutul lunii mai.

„Căutăm un echilibru între socializare și divertisment, pacea și sănătatea locuitorilor și activitatea economică liberă a comercianților și antreprenorilor”, a scris pe Facebook Marco Granelli, viceprimarul responsabil cu securitatea.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!