OMS recunoaste ca "apar dovezi" despre raspandirea coronavirusului pe calea aerului

,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că ”apar dovezi” privind răspândirea pe calea aerului a noului coronavirus


In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că ”apar dovezi” privind răspândirea pe calea aerului a noului coronavirus, după ce un grup ce oameni de ştiinţă au cerut organizaţiei să îşi actualizeze recomandările referitoare la modul în care boala este transmisă între oameni, relatează Reuters.

Am discutat despre posibilitatea transmiterii pe calea aerului şi prin aerosoli, ca una dintre modalităţile de transmitere a Covid-19”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul OMS, la un briefing de presă.

OMS a afirmat anterior că virusul care provoacă boala Covid-19 se răspândeşte în primul rând prin picăturile expulzate din nas şi gură de o persoană infectată, care cad rapid pe pământ.

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, publicată luni în jurnalul Clinical Infectious Diseases, 239 de cercetători din 32 de ţări au prezentat dovezi care arată că particule de virus care plutesc prin aer pot infecta oamenii care le respiră.

Citeste si: Coronavirus se transmite prin aer! Sute de medici cer OMS sa reviziuasca recomandarile

Citeste si: Coronavirus se ia din aer! Doctorul Virgil Musta a spus care sunt cele mai periculoase locuri

Pentru că particulele mici expulzate pot pluti în aer, cercetătorii cer OMS să îşi actualizeze recomandările.

În timpul birefingului de presă al OMS de marţi, Benedetta Allegranzi, directorul tehnic al OMS pentru prevenirea şi controlul bolilor, a spus că apar dovezi referitoare la transmiterea pe calea aerului a coronavirusului, dar că această constatare nu este definitivă.

Posibilitatea transmiterii pe calea aerului, în spaţii publice, mai ales în condiţii specifice, aglomeraţie, spaţii închise, locaţii slab ventilate, care au fost descrise, nu pot fi excluse.

Cu toate acestea, trebuie strânse dovezi şi interpretate şi vom continua să sprijinim acest lucru”, a spus aceasta.

Orice schimbare în evaluarea de către OMS a riscului de transmitere a virusului poate influenţa recomandarea actuală de a păstra o distanţă de 1 metru între persoane. Guvernele, care se folosesc de recomandările OMS pentru regulile de distanţare socială, ar putea să îşi ajusteze la rândul lor măsurile pentru sănătate publică.

Citeste si: Riscăm să ne întoarcem la carantină? Medicul Virgil Musta avertizează: "Nu ştiu care vor fi măsurile, dar..."

Citeste si: E oficial: SUA se retrage din Organizatia Mondiala a Sanatatii. Ce sume pierde OMS

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zi neagra pentru Romania: cel mai mare numar de decese in 24 de ore, din ultimele 55 de zile

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Se vor redeschide scolile in septembrie? Nelu Tataru: "Avem scenarii, de la cele mai sumbre la cele adaptate"

Suntem deja in pericol! Alexandru Rafila, despre decizia CCR de a renunta la izolare si carantina

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies