Om de știință american: "Coronavirusul o să facă ravagii..."

Om de știință american:

Un om de știință american, dr. Anthony Fauci, a făcut ieri o predicție sumbră: coronavirusul o să facă ravagii în Statele Unite.

Faptul că unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei, Donald Trump, a negat inițial amploarea epidemiei de coronavirus transformată rapid în pandemie, îi poate costa enorm pe americani. Un om de știință american, dr. Anthony Fauci, a făcut ieri o predicție sumbră: coronavirusul o să facă ravagii în Statele Unite, numărul pierderilor umane fiind posibil să ajungă la 200.000.

Deși cifra este, oricum, înspăimântătoare, Fauci – care conduce cercetările asupra bolilor infecțioase la Institutul Național de Sănătate și este membru al grupului de lucru al președintelui pe tema coronavirusului – prognozase inițial aproximativ un milion de cazuri grave de îmbolnăvire și decese. A revenit însă asupra cifrei, temându-se că poate a exagerat și nedorindu-și să inducă în eroare populația, mai cu seamă pe o temă atât de sensibilă care creează panică.

Fauci l-a avertizat pe Trump asupra pericolului uriaș al răspândirii infectării, fără ocolișuri și menajamente: „Nu vă jucați cu viețile oamenilor, domnule președinte!”  Trump a fost însă învinuit în mod direct și în termeni mult mai duri pentru pierderile inutile de vieți de până acum, de către președintele Camerei, Nancy Pelosi.

Citeste continuarea pe www.avantaje.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate