Oktoberfest 2013 a dat startul distractiei! Vino si la Plaza Romania

Aveti liber la distractie, Oktoberfest si-a deschis portile. Berea va curge in valuri, iar atmosfera va fi intretinuta cu multe concerte si concursuri care de care mai amuzante.

Oktoberfest va avea loc in Bucuresti, intre 3 si 6 octombrie, la Plaza Romania.

O lege germana din anul 1539 stipula faptul ca berea nu putea fi produsa decat intre 29 septembrie si 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii in timpul prelucrarii berii erau mult mai mari. Neavand conditiile de depozitare pe care le au astazi, producatorii trebuiau sa vanda toata berea din anul respectiv inainte de a putea incepe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul incepe in jurul datei de 20 septembrie si se termina in prima duminica din octombrie.

Dar de ce i se spune Oktoberfest cand el se desfasoara, cu exceptia ultimelor 2-3 zile, in luna septembrie? Ei bine, numele, pe care printesa-mireasa l-a ales foarte inspirat, se leaga de perioada in care a avut loc festivalul prima data: 12-17 octombrie 1810. Aceasta traditie a fost modificata din anul 1872, cand s-a hotarat ca in luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfasurat in aer liber.

Asadar, lasati grijile deoparte si veniti la Plaza Romania, unde bere curge in valuri, iar distractia va este garantata.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate