OFICIAL! Când se suspendă cursurile în școlile din București: anunțul făcut de Monica Anisie

,
Se închid școlile din București
Se închid școlile din București

Guvernul a anunțat că Bucureștiul are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori. Astfel, a fost depășit pragul în care, potrivit legii, toate școlile trec la predarea 100% online.


In articol:

Ministrul Educației a declarat că deși Grupul de Comunicare Strategică al Executivului a anunțat că rata de infectare pentru București este de 3,02 la mia de locuitori, elevii și copiii din Capitală vor merge luni la școală și la grădiniță, dar cel mai probabil, de marți vor fi suspendate.

Ce a declarat Monica Anisie

Monica Anisie prevede că soluția Comitetului va fi de închidere a școlilor din București și trecerea la învățământ exclusiv online.

„DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor. Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online", a explicat ministrul.

Ministrul a mai adăugat că tabletele pentru orele online au fost distribuite celor care au cerut, iar părinții vor putea să-și ia liber pentru a sta acasă cu copiii.

„Tabletele au fost livrate la nivelul municipiului București. Ministerul le-a livrat pe 25 septembrie, la momentul actual inspectorii au distribuit tabletele. Am mai trecut prin astfel de situație (în primăvară, pe perioada stării de urgență - n.r.). Guvernul a dat ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată rămâne acasă să-i supravegheze pe copii, dacă se trece în scenariul roșu”, a explicat ministrul Educației.

Noul coronavirus continuă să facă ravagii în România. Bucureștiul a înregistrat duminică 3 cazuri la mia de locuitori, iar, potrivit autorităților, acesta este pragul la care o localitate intră în scenariul roșu.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu are în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se inchid scolile? Monica Anisie a spus clar. Cand se trece la scenariul rosu?

DEMISIE ÎN USR- Totul a pornit de la SCANDALUL în care Ivan Patzaichin a fost numit 'lupul paznic la oi'

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Se inchid toate scolile? Bucuresti, rata de infectari la mia de locuitori 3,11 in ultimele 7 zile, raportata de INSP si modificata dupa o sedinta

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunț important după ce mai multe școli s-au închis: "Trăim vremuri extrem de dificile. Există posibilitatea ca..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies