Ofertele curg anul acesta cu miei de Paste! Cat vom plati pentru un kilogram de carne frageda VIDEO

,
Ofertele curg anul acesta cu miei de Paste! Cat vom plati pentru un kilogram de carne frageda VIDEO

Ciobanii din Mariginimea Sibiului se lauda cu cei mai frumosi miei.

 Chiar daca iarna a fost lunga si grea, animalele au luat mai repede in greutate, iar numarul lor este mai mare ca in anii trecuti. De cateva zile turmele au fost scoase la pasunat, insa vremea continua sa le dea batai de cap oierilor.

Ciobanii spun ca friptura si drobul de miel vor fi la fel de scumpe ca si anul trecut. Un kilogram de carne de miel se vinde la cracasa cu 25 de lei.

Ceva mai ieftin vor iesi cei care vor alege sa-si cumpere mielul direct de la stana. De pastele catolicilor vor fi sacrificati foarte putini miei, si asta pentru ca in piete cumparatorii nu prea se inghesuie.. 

In pietele din Sibiu mai ca bate vantul. Doar 4 producatori au scos la vanzare carne de miel.  Totusi, exista marfa si pentru cei mai pretentiosi clienti- mieii din rasele straine. Carnea lor este mult mai apreciata datorita gustului special si continutului mic de colesterol. E drept, costa mai mult cu 2 -3 lei pe kilogram.

Oierii spun ca de pastele ar putea sa mai creasca, insa kilogramul de miel n ar trebui sa depaseasca 30 de lei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

Ce se dă de pomană de Sânziene 2022. Tradiția pe care toți credincioșii o respectă pe 24 iunie

Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie o pace 'rea': Va avea loc un dezastru economic pe termen lung

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin-ortodox 24 iunie 2022: Astăzi sunt Sânzienele, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul! Ce rugăciune se spune

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies