Obiective turistice în Creta pe care trebuie să le vezi

Author: Oana Iosif
Actualizat: 07 dec 2021, 10:20

Creta este o regiune exotică a Greciei apreciată atât de cetățenii greci, cât și de vizitatori pentru că te scoate din cotidian și îți oferă posibilitatea de a te transpune într-un paradis mitologic.

Dacă vrei să vizitezi insula, este necesar să îți faci un plan care să conțină atracțiile și obiectivele turistice din Creta, astfel încât să te bucuri de o experiență unică.

Obiective turistice în Creta pe care trebuie să le vezi

Lacul Kournas

Lacul Kournas este singurul lac din insula Creta înconjurat de Munții Albi și o natură verde surprinzătoare, astfel încât să te îndepărtezi de zumzetul și aglomerația orașului și să te bucuri de liniște și priveliște. 

În perioada verii poți să te bucuri de apa răcoroasă din Lacul Kournas, iar dacă ești o persoană aventuroasă, ai oportunitatea să închiriezi o bicicletă pentru un tur prin pădurea care înconjoară lacul.

Palatul din Knossos

Dacă vrei să descoperi misterele și frumusețile lumii mitologice, Palatul din Knossos le cuprinde pe de-a-ntregul. 

Cu toate că astăzi au rămas doar ruinele care dovedesc istoria, acest palat a fost construit în jurul anului 1700 î.Hr. și îți oferă oportunitatea să afli legenda lui Dedal și a Minotaurului, având în vedere că se consideră că acest palat a fost locuit de însuși ființa pe jumătate om, pe jumătate taur.

Orașul vechi și portul din Chania

Chania oferă turiștilor șansa de a descoperi istoria din perioada Imperiului Roman, această regiune fiind sub dominația și influența romanilor. 

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

În comparație cu alte regiuni din Grecia care au o structură arhitecturală abundentă de alb și albastru, Chania se promovează ca un oraș colorat care a adoptat un stil ușor venețian datorită cafenelelor și restaurantelor aflate pe trotuare, de-a lungul apei.

În același timp, se consideră că aici ai ocazia să prinzi unele dintre cele mai încântătoare apusuri de soare. 

Cheile Samaria

Dacă ești o persoană spontană care își dorește să descopere mai mult din ceea ce ascunde Creta, o drumeție prin Cheile Samaria este varianta perfectă. 

Aflate în vestul Cretei în Munții Albi, Cheile Samaria sunt încântătoare datorită lungimii de 16 km pe care o cuprind până la țărmul Mării Libiei și altitudinii de 1250 de metri de la care pornesc, astfel încât faci o trecere prin flora și fauna muntoasă a acestei insule. 

Drumeția se poate face doar în perioada mai-octombrie pentru siguranța tuturor vizitatorilor. 

Spinalonga

Spinalonga este o insulă denumită și “Temnița Leproșilor” din cauza momentului istoric în care grecii au scăpat de sub dominația venețiană și turcă în 1904, izolându-și cetățenii afectați de lepră pe o insulă pentru a opri nivelul de infestare. 

Pentru a ajunge în Spinalonga poți închiria o barcă din portul Agios Nikolaos, Elounda sau Plaka. 

Cea mai mare provocare din viața Simonei Pătruleasa. „Toți medicii îmi spuneau că acest lucru este imposibil” | EXCLUSIV

Acestea sunt principalele obiective și atracții turistice pe care le poți vizita în Creta, dar odată ce ajungi pe insulă o să descoperi că lista lucrurilor pe care le poți face este nelimitată. De exemplu, pentru o experiență aparte, poți merge într-un tur călare organizat prin Munții Albi. 

 

 

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies