O țară din Orientul Mijlociu a anunțat închiderea granițelor pentru toată lumea din cauza variantei Omicron a virusului COVID-19! Este prima țară care apelează la această restricție

,
Omicron

O țară din Orientul Mijlociu a anunțat închiderea granițelor pentru toată lumea din cauza variantei Omicron a virusului COVID-19! Este prima țară care apelează la această restricție

[Sursa foto: PixaBay]

Israel este prima țară care a interzis intrarea în țară a tuturor străinilor, devenind și prima țară care și-a închis complet granițele pentru a nu contribui la răspândirea noii tulpini a virusului COVID-19, Omicron.


In articol:

Măsura închiderii granițelor în Israel va trebui să fie aprobată de Guvern și va fi valabilă, pentru început, timp de două săptămâni.

Israel închide granițele pentru toată lumea din cauza variantei Omicron a virusului COVID-19

Omicron

Israel închide granițele pentru toată lumea din cauza variantei Omicron a virusului COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

„Ipotezele noastre de lucru sunt că varianta este deja prezentă în aproape fiecare țară (…) și că vaccinul este eficient, deși nu știm încă în ce măsură”, a transmis ministrul de Interne Ayelet Shaked.

Israelienii care revin în țară vor fi obligați să stea în carantină. Măsura se aplică tuturor, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Măsura va fi aplicată în noaptea de azi spre mâine.

Tehnologia de urmărire a telefonului împotriva terorismului va fi folosită pentru a urmări cazurile de infectări

Tehnologia de urmărire a telefonului a agenției de combatere a terorismului Shin Bet va fi utilizată pentru a urmări unde se află cei care sunt infectați cu varianta Omicron  în vederea limitării transmiterii acesteia către alte persoane.

Citeste si: Au fost introduse primele restricții după apariția noii tulpini a virusului COVID-19, B.1.1.529. Alexandru Rafila: „Ar fi de patru ori mai transmisibilă decât Delta”

Tehnologia de supraveghere a fost folosită până în martie 2020 și compară locurile unde se află persoanele infectate cu alte telefoane mobile din apropiere pentru a afla cu cine au intrat acestea în contact. Curtea Supremă a Israelului a limitat anul acesta sfera de aplicare a tehnologiei, considerând că încalcă intimitatea oamenilor.

Varianta Omicron, care a fost găsită până acum în Botswana, Hong Kong, Belgia, Italia, Germania și Marea Britanie, a îngrijorat întreaga populație și a determinat o serie de state să impună restricții de călătorie. Israelul a declarat până acum un caz de infectare Omicron. Alte șapte cazuri sunt suspecte.

Citeste si: Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19

Noua tulpină are peste 30 de mutații și este mult mai ușor de transmis decât tulpinile precedente. Este foarte posibil ca vaccinarea sau trecerea prin boală să nu ne ajute în fața variantei Omicron a virusului COVID-19.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mesajul straniu publicat, cu o zi înainte de tragedie, de motociclistul care a murit pe şoseaua Hunedoara-Călan

Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19

O nouă fabrică în România! Un gigant italian va investi circa 28 milioane de euro; sute de locuri de muncă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Au fost introduse primele restricții după apariția noii tulpini a virusului COVID-19, B.1.1.529. Alexandru Rafila: „Ar fi de patru ori mai transmisibilă decât Delta”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies