Este oficial! Organizația Mondială a Sănătății a găsit un nume pentru tulpina B.1.1.529 a virusului COVID-19. Varianta „Omicron” a fost declarată ca fiind îngrijorătoare

,
Omicron

Este oficial! Organizația Mondială a Sănătății a găsit un nume pentru tulpina B.1.1.529 a virusului COVID-19. Varianta „Omicron” a fost declarată ca fiind îngrijorătoare

[Sursa foto: PixaBay]

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au hotărât vineri că tulpina B.1.1.529 provenită din Africa de Sud a virusului COVID-19, numită acum „Omicron”, este mult mai periculoasă decât restul tulpinilor. Pacienții care au contactat această variantă au șanse mult mai mari să se reinfecteze.


In articol:

Tulpina B.1.1.529 a fost găsită în Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong și Israel. Organizația Mondială a Sănătății a transmis că va ține sub observație varianta numită acum „Omicron”.

Vineri ar fi urmat să se stabilească dacă tulpina B.1.1.529 era variantă de „interes” sau de ”îngrijorare”.

Tulpina B.1.1.529 sau varianta „Omicron” este mult mai periculoasă decât variantele precedente, conform OMS

Omicron

Tulpina B.1.1.529 sau varianta „Omicron” este mult mai periculoasă decât variantele precedente

[Sursa foto: PixaBay]

Noua tulpină a virusului COVID-19 a fost identificată marți și are un potențial foarte mare să creeze mutații, iar proteina spike este diferită față de de versiunea luată în calcul atunci când au fost făcute vaccinurile anti-COVID-19. Cele mai recente date, prezentate joi de oamenii de știință sud-africani, au arătat că varianta pare să fie, totodată, și mai transmisibilă.

Citeste si: S-au confirmat trei cazuri de infectări cu varianta B.1.1.529 a virusului COVID-19 în Israel! UE a propus țărilor membre să suspende zborurile spre Africa de Sud

Este a cincea tulpină a virusului COVID-19 care este declarată de OMS  „variantă de natură să stârnească îngrijorare”  de când a început pandemia. Restul au fost Alpha, Beta, Gamma și Delta. Tulpinile declarate îngrijorătoare prezintă un risc mai mare de viralitate și răspândire față de cele desemnate ca fiind „variante de interes”  și care sunt monitorizate după ce sunt găsite în arii relativ restrânse.

Țările europene iau inițiativă și impun restricții de călătorie pentru a opri răspândirea variantei Omicron

Câteva state europene au impus deja restricții stricte în ceea ce privește călătoriile înspre și dinspre Africa de Sud.

Citeste si: O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

Mecanismul Consiliului UE pentru răspuns la crize a hotărât vineri să suspende zborurile aeriene spre țările din sudul africii, care sunt afectate de noua tulpină a virusului COVID-19, B.1.1.529. Totodată, președinția slovenă a Consiliului solicită să fie introduse restricții temporare pentru cei care vin din aceste state, inclusiv testarea și carantinarea tuturor celor care au călătorit în sudul Africii.

România va pune pe lista roșie toate zonele din sudul Africii, dacă OMS va recomanda acest lucru. Anunțul a fost făcut vineri, după ședința de Guvern, de către ministrul de Interne, Lucian Bode. Călătorii vor fi obligați să stea în carantină, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, a mai precizat Lucian Bode.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

O nouă variantă a coronavirusului descoperită în Africa! Varianta B.1.1.529 are un potențial mare să facă multe mutații

Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată și va intra în vigoare pe 28 noiembrie 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies