O nouă zi liberă pentru români! Autoritățile au decis!

,
recensamant 2022
Amanarea recensamantului din acest an va aduce o zi libera in plus pentru salariati in 2022

Decizia de a amâna recensământul populației României pentru anul 2022, va aduce o zi liberă în plus pentru angajați.


In articol:

Recensământul populației care a fost inițial programat pentru anul 2021 a fost amânat pe fondul pandemiei. Acestă decizie aduce vești bune pentru angajați deoarece ei vor putea beneficia de  o zi liberă în plus, dacă vor apela la serviciul de autorecenzare online.

Zi liberă în plus, pentru angajați, în 2022

Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au luat decizia de a amâna recensământul care ar fi trebuit să aibă loc în acest an, pentru a preveni riscul de răspândire a coronavirusului.

Conform  avocatnet.ro,  prin OUG 39/2021 s-a stabilit ca  recensământul populației și locuințelor din România  să fie amânat pentru perioada februarie – iulie, 2022.

În aceeași Ordonanță este mențioant și faptul că angajații care vor alege autorecenzarea online vor primi o zi liberă, plătită  de la stat. 

Salariații vor fi nevoiți să prezinte o dovadă pentru a primi acest beneficiu, și anume codului de confirmare a încheierii autorecenzării care va fi generat automat pentru orice formular individual transmis.

În termen de 12 luni de la data autorecenzării, angajatorul va fi obligat să ofere angajatului ziua liberă plătită. 

Citeste si: Zile libere 2021: De câte zile libere se bucură angajaţii din România. Când sunt următoarele zile libere pentru români

Recensământul populației a fost amânat pentru 2022

Anul viitor, recensământul populației va fi realizat în mai multe etape. Datele persoanelor vor fi colectate din diverse surse. Populația va fi, de asemenea, invitată să acceseze o platformă online unde să completeze date personale.

Cei care nu au completat datele prin seviciul online vor fi contactați la domiciliu.

“Nu era indicat ca în această etapă să mergem, chiar și la o mică parte din populație să culegem aceste date pe teren la ușa fiecărei locuințe.

Numărarea locuitorilor din România va avea loc abia anul viitor, iar pentru prima dată, datele vor fi colectate online”, a declarat Andrei Tudorel, președintele INS România

Citeste si: IREAL. Sute de mii de romani traiesc fara acte de identitate

“Dacă până acum se apela la formulare scrise și recenzorul completa datele capului gospodăriei, și era o a doua etapă de transcriere în baza de date, de data aceasta recenzorul vine cu o tabletă”, a spus Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS.

Citeste si: Romanii, tot mai putini, mai saraci si cu un nivel de educatie mult scazut! Bilantul RECENSAMANTULUI in Romania VIDEO

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Când ar putea fi organizate festivalurile Untold și Neversea în 2021? Dan Barna: "Condiția este ca participanții să..."

Boris Johnson refuză un pachet de măsuri sociale, în ultimele zile ale mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Grecia și Bulgaria dau startul sezonului estival! Turiștii care au făcut COVID-19 nu trebuie să mai prezinte testul PCR

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies