O nouă parcare a fost inaugurată în Capitală! Accesul va fi gratuit! De câte locuri dispune

,
Noua parcare de la Pantelimon

Noua parcare de la Pantelimon

[Sursa foto: Facebook Nicușor Dan]

O nouă parcare a fost inaugurată în Capitală, iar accesul va fi gratuit până când Primăria municipiului București va stabili tarifele.

UPDATE Nicușor Dan anunță inaugurarea unei noi parcări în Capitală!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat inaugurarea parcării de la capătul Șoselei Pantelimon. Edilul a precizat că accesul va fi gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele.

„Şoferii care intră în Bucureşti prin partea de est a oraşului pot parca aici autoturismele personale şi îşi pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea şi ieşirea se fac prin Şoseaua Pantelimon. Parcarea are 500 de locuri şi funcţionează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele şi administratorul parcării", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Parcare Pantelimon

Noua parcare de 500 de locuri din Pantelimon

[Sursa foto: Primăria Capitalei]

Parcarea park&ride de la capătul Şoselei Pantelimon are 500 de locuri, care sunt dispuse pe 3 etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB unde poate întoarce tramvaiul și pot veni microbuzele şi autobuzele, informează Adevărul.

„Procesul verbal de recepţie înseamnă că noi, beneficiarul, am semnat un acord că firma care a realizat lucrările a construit ce era obligată să construiască potrivit contractului. Mai departe trebuie să dăm Companiei de Parking acest obiectiv ca să-l folosească, trebuie un proces verbal de predare-primire”, a declarat primarul Nicuşor Dan, într-o conferință de presă.

Parcarea este gata de câteva luni, dar a stat închisă fiindcă nu fusese făcută recepţia. Primăria Capitalei are datorii de circa 55 milioane de lei către constructorul parcării, dar reprezentanţii municipalităţii au precizat că acest lucru nu împiedică recepţia.

Nicușor Dan: Avem nevoie de încă 200 de tramvaie noi

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că vor veni în curând cele 100 de tramvaie noi pe care Primăria municipiului București le-a achiziționat de la Astra Vagoane Călători Arad, dar că bucureștenii mai au nevoie de alte 200 de tramvaie noi.

„Acum, potrivit acestui contract, vor veni 100 de tramvaie, însă noi avem nevoie de cel puțin 300. Pentru restul de 200 de tramvaie am avea nevoie de 500-600 milioane de euro, pentru care nu am identificat încă o sursă de finanțare”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a spus și că este nevoie de fonduri pentru modernizarea căilor de rulare a tramvaielor, precizând că în București rețeaua totalizează 150 de kilometri, din care 100 sunt modernizați la începutul anilor 2000. Restul de 50 de kilometri reprezintă principala urgență, a punctat Nicușor Dan, dar și pentru aceste lucrări e nevoie de 500 de milioane de euro.

”Sperăm să accesăm acești bani prin intermediul Programului Operațional Regional de investiții în regiunea București-Ilfov”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, la fabrica Astra

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, în vizită la Astra Vagoane

[Sursa foto: Primăria Capitalei]

Citeste si: STB vrea să scumpească călătoria cu autobuzul, tramvaiul și troleibuzul: "Să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole!"

Primele tramvaie Astra sosesc în luna iunie!

Primele 6 tramvaie din cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei de la Astra Vagoane Călători Arad vor sosi în București în luna iunie a acestui an, anunța anterior Nicușor Dan.

„Vestea bună e că primele tramvaie, în număr de 6, vor sosi în iunie, cu câteva luni înainte de data contractuală. Am vrut să văd cum merge producția tramvaielor și am făcut chiar o călătorie de testare, pentru a vedea cum se comportă tramvaiele pe traseu și ce performanțe au din punctul de vedere al siguranței și confortului călătorilor”, declara primarul Capitalei după ce a efectuat o vizită la fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători Arad.

„Împreună cu cele 100 de troleibuze și cele 100 de autobuze electrice pe care PMB le va cumpăra, achiziția tramvaielor e un pas important pentru electrificarea flotei de transport public în Capitală”, mai declara Nicușor Dan.

Citeste si: Ce se întâmplă cu abonamentele STB după ce greva s-a încheiat. Măsuri pentru bucureștenii afectați de protestul angajaților STB

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

VIDEO - O banală călătorie cu tramvaiul s-a transformat într-o cursă de coșmar pentru mai mulți brăileni care se aflau în mijlocul de transport în comun, vechi de 3 decenii

Vladimir Putin dă semne că cedează în Ucraina: 'Va trebui să ajungem la un acord!'

VIDEO - O banală călătorie cu tramvaiul s-a transformat într-o cursă de coșmar pentru mai mulți brăileni care se aflau în mijlocul de transport în comun, vechi de 3 decenii

Lamborghini, în holul din Palatul Parlamentului. Șoferul a făcut mai multe manevre de întoarcere

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies