STB vrea să scumpească călătoria cu autobuzul, tramvaiul și troleibuzul: "Să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole!"

,
STB
Veste surpriză despre transportul în comun din București.[Sursa foto: Facebook]

Sunt vești importante pentru cei care circulă cu transportul în comun în Capitală. S-ar putea schimba modul de tarifare.


In articol:

In cadrul conferintei de presa organizata la Terminalul Intermodal Straulesti, directorul general STB, Adrian Crit, a declarat ca in perioada urmatoare se va acorda o atentie deosebita promovarii transportului public si fidelizarii calatorilor.

Citeste si: Preț RMN. Cât costă o rezonanță magnetică, în funcție de spitalele din București

STB propune un tarif pe oră 

Adrian Criț, Directorul Societății de Transport București, a anunțat că dorește introducerea unui tarif orar pe mijloacele de transport în comun, care să fie de 3 lei, și a unui abonament anual de până la 500 de lei.

„Atribuţiile cu modificarea tarifelor în momentul de faţă le are prin contractul de delegare Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI). E adevărat, împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebui să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţenii care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului şi prin tarife care să îi avantajeze. În acest sens, avem propuneri şi în aceste zile o să plece către ATDBI şi către primarul general propuneri de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră şi tariful pe 90 de minute.

De asemenea, dorim implementarea pe modelul european a unor abonamente pe jumătate de an, abonamente anuale cu beneficii majore pentru cetăţean", a anunțat Adrian Criţ, citat de  Agerpres.

Acum, tariful călătoriei este de 1,3 lei. Recent a fost introdusă posibilitatea ca, prin SMS, costul călătoriei de 1,3 lei să acopere un interval de o oră, indiferent câte mijloace de transport sunt folosite. Acum, șeful STB vrea să urce prețul la 3 lei.

Citeste si: Care este programul de vizitare a Casei Poporului ș i ce tarife există

„Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere, care poate fi efectuată şi prin dumneavoastră. Luând în considerare ce se întâmplă şi în Europa şi luând în considerare tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ, consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, de circa 3 lei, şi aici este discutabil, ar fi unul corect.

De asemenea, pentru favorizarea călătorului care este partenerul nostru, pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maximum 500 de lei. Aşa am favoriza şi am atrage de partea noastră călătorii fideli”, a adăugat şeful STB.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pe ce dată sunt Sânzienele în 2021? Iată de ce noaptea de Sânziene este una magică

Acuzaţii grave din PNL pentru Nelu Tătaru: Persoană care NU are calitate de membru, pusă preşedinte de filială

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat! Iată care sunt zonele vizate!

Google susține campania de vaccinare din România. Ce pot vedea astăzi cei care intră pe Google?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies