O femeie din Belgia a fost eutanasiată la cererea ei, după ce s-a luptat timp de șase ani cu trauma psihică după un atac terorist

Author: Lavinia Medrea

O femeie din Belgia a fost eutanasiată la cererea ei, după ce s-a luptat timp de șase ani cu trauma psihică după un atac terorist

Sursa: Twitter Fritz Kot

Lumea a fost martoră la numeroase atacuri teroriste. Aceste atacuri teribile se soldează cu pierderi uriașe de vieți omenești și cu devastarea a numeroase proprietăți.

O femeie de 23 de ani, care a supraviețuit unui atac terorist în adolescență, a murit după ce a ales să fie eutanasiată.

Shanti De Corte era chinuită de depresie și sindromul de stres post-traumatic din cauza exploziei bombei la care a asistat pe când avea 17 ani.

O femeie din Belgia a fost eutanasiată la cererea ei

Pe 22 martie 2016, în timp ce ea și colegii ei de școală se îndreptau spre zona de plecări a aeroportului belgian din Zaventem, în pregătirea unei vacanțe în Italia, o bombă ISIS a explodat.

Explozia, conform Daily Mail, a făcut 32 de victime. În plus, peste 300 de persoane au fost rănite.

Deși Shanti a scăpat nevătămată fizic din explozie, din punct de vedere psihic a suferit în fiecare zi de atunci.

Calvarul a lăsat-o schilodită din punct de vedere psihic, suferind prin frecvente atacuri de panică și crize de depresie.

Shanti a cerut ajutor la un centru psihiatric din orașul ei natal, Antwerp, și a fost pusă chiar sub tratament cu medicamente antidepresive. Cu toate acestea, trauma psihologică a fost prea grea și ea a încercat să se sinucidă de două ori: o dată în 2018 și o dată în 2020.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

În cele din urmă, în luna mai a acestui an, ea a ales să fie eutanasiată.

Citeste si: Ce a spus Marin Eugen Sabău înainte de a fi eutanasiat. „Pistolarul din Tarragona” a împușcat mai multe persoane la fostul loc de muncă

Eutanasia este legală în Belgia pentru persoanele care se află într-o „stare inutilă din punct de vedere medical de suferință fizică sau psihică constantă și insuportabilă care nu poate fi ameliorată, care rezultă dintr-o tulburare gravă și incurabilă cauzată de o boală sau de un accident”.

Shanti ajunsese să ia 11 pastile antidepresive pe zi

Potrivit RTBF, doi psihiatri au aprobat cererea oficială a lui Shanti de a fi eutanasiată la începutul acestui an. Ea a murit pe 7 mai 2022, însă povestea ei a ieșit la iveală abia recent, după ce mama ei, Marielle, a vorbit cu VRT News. „Acea zi a distrus-o cu adevărat, nu s-a mai simțit niciodată în siguranță după aceea”, a declarat mama lui Shanti.

Înainte de a alege să moară, Shanti a accesat frecvent rețelele de socializare și a rememorat ororile la care a fost martoră. Într-o postare, ea a povestit cum, la un moment dat, lua până la 11 antidepresive pe zi: „Nu puteam trăi fără ele”.

Bărbatul care a ucis-o pe Rita, o cățelușă din rasa Amstaff, a fost arestat! Este prima oară când se întâmplă acest lucru la nivel național

Citeste si: Bărbatul care a ucis-o pe Rita, o cățelușă din rasa Amstaff, a fost arestat! Este prima oară când se întâmplă acest lucru la nivel național

„Cu toate medicamentele pe care le iau, mă simt ca o fantomă care nu mai poate simți nimic. Poate că existau și alte soluții decât medicamentele”, a scris ea.

Într-o ultimă postare, postată în ziua în care a murit, Shanti a scris: „Râdeam și plângeam. Până în ultima zi. Am iubit și mi s-a permis să simt ce este dragostea adevărată. Acum voi pleca în pace. Să știi că îmi este deja dor de tine”.