O femeie a făcut un gest ieșit din comun pe timp de pandemie! A luat măști de protecție și le-a atins pe moaștele Cuvioasei Parascheva pentru a primi protecție față de COVID-19

,
Pelerinaj

Imagini de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva

[Sursa foto: Captură YouTube]

O femeie a făcut un gest ieșit din comun pe timp de pandemie. Aceasta a atins măștile de protecție pe moaștele Cuvioasei Parascheva. Femeia venise tocmai din Italia pentru a lua parte la acest pelerinaj.


In articol:

O femeie a făcut un gest ieșit din comun pe timp de pandemie.

Aceasta a atins măștile de protecție pe moaștele Cuvioasei Parascheva. Femeia venise tocmai din Italia pentru a lua parte la acest pelerinaj.

O femeie a făcut un gest ieșit din comun pe timp de pandemie! A luat măști de protecție și le-a atins pe moaștele Cuvioasei Parascheva pentru a primi protecție față de COVID-19

Femeia, venită tocmai din Italia, a adus 10 măști pe care le-a atins de sfintele moaște. Dânsa a recurs la acest gest în speranța că masca o va feri, ulterior, de infectarea cu virusul COVID-19.

Pelerinajul Sfintei Parascheva  de la Iași a început de pe 8 octombrie. În patru zile de pelerinaj, peste 30.000 de credincioși au venit să se închine la sfintele moaște.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, 12 octombrie 2021. Ce sărbătoare este marți? 3 sfinți sunt pomeniți de Biserica Ortodoxă Română

Măsurile de protecție sunt respectate de majoritatea oamenilor prezenți la pelerinaj, în special datorită voluntarilor care oferă tuturor măști și au grijă să mențină distanţa socială

între participanți.

Oamenii îşi dau masca jos ca să sărute sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei explică aceste acțiuni ca fiind acte de credinţă, iar preoţii nu pot interveni în relaţia omului cu Dumnezeu. Așadar, le este permis credincioşilor să-și manifeste cum vor iubirea față de credință.

Citeste si: Când este Sfânta Parascheva? Data la care este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva în 2021

Pelerinaj

Imagini de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva

[Sursa foto: Captură YouTube]

„Sunt unii pelerini care, într-adevăr, îşi dau masca jos şi sărută moaştele.

Este un act de credinţă şi nu putem interveni în relaţia omului cu Dumnezeu şi cu sfinţii lui. Oamenii pot aduce o iconiţă, o floare, o haină cu care să atingă racla, dar nu bani sau alte obiecte.(…) Noi nu îi sfătuim în nici un fel (dacă să poarte mască sau nu atunci când sărută racla – n.r.). Îi lăsăm să-şi manifeste credinţa neîngrădit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce se dă de pomană de Sfânta Parascheva? Iată ce e bine să împarți pe 14 octombrie

Rata de incidență în fiecare localitate din Ilfov

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ce nu trebuie să faci de Sfânta Parascheva? Tradiții, obiceiuri și superstiții de care să ții cont pe 14 octombrie

ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI, tradiții si superstiții. Ce trebuie să știi despre această sărbătoare?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies