O experiență de viață din care poți învăța: Costin Dămășaru, expert în neuroștiință, povestește la "În Oglindă", pe canalul de Youtube theXclusive, cum a ajuns să-și controleze mintea

,
Costin Dămășaru, expert în neuroștiință

Costin Dămășaru, expert în neuroștiință, povestește la "În Oglindă", pe canalul de Youtube theXclusive

"Nimeni nu ne-a învățat cum să ne gestionăm cel mai puternic instrument pe care îl avem la îndemână, creierul"

"În oglindă", emisiunea realizată de Mihai Ghiță pe canalul YouTube theXclusive, prezintă povestea tulburătoare de viață și călătoria de vindecare ale lui Costin Dămășaru. A studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership pentru îmbunătățirea performanței creierului uman folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface, este doctor în management și licențiat în Psihologie.

Costin Dămășaru, expert în neuroștiință, povestește la "În Oglindă"

Când avea doar 32 de ani a fost diagnosticat cu tinutus, un perpetuu țiuit în urechi, și a pornit într-o călătorie dureroasă și anevoioasă spre atingerea unui echilibru fizic și psihic, care a durat 5 ani, perioadă în care spune că s-a aflat în "iad".

"Au fost momente în care simțeam că sunt în groapa rău de tot. Spuneam <Am o problemă!> si lumea spunea <N-ai nicio problemă! Ce problemă ai?

Uite, ești OK!> Și în capul meu era un vârtej.(...) Eu am avut o halucinație auditiva, că asta este tinitus până la urma, am fost în iad și nimeni nu putea să îmi explice și îmi spuneau  <Nu o să mori de el, o să mori cu el!>",  i-a mărturisit Costin Dămășaru lui Mihai Ghiță.

Citeste si: Costin Dămășaru, mărturisiri uluitoare despre harta creierului! „Secretul este cum interpretezi aceste date” Cum scăpăm de blocaje!

A căutat răspunsuri la numeroși medici specialiști, vraci, peste 60 de terapeuți, i s-au dat trei săptămâni de viață; a studiat și a reușit să își găsească propria cale de comunicare cu creierul său.

"Nimeni nu ne-a învățat cum să ne gestionăm cel mai puternic instrument pe care îl avem la îndemână, creierul. Este uluitor ce poate face creierul, și într-un sens negative, și într-un sens pozitiv.(...). Oamenii se adaptează ușor la durere fizică, la durerea mentală mai greu. Durerea mentală nu o înțelegi.  Când nu înțelegi ceva, nu ai cum să te adaptezi. Durerea fizică, și spun asta din propria experiență, este ceva ce poți controla la un moment dat",  a subliniat Costin Dămășaru.

Citeste si: Costin Damașaru, dezvăluiri de excepție în cadrul emisiunii „În Oglindă”. În „cei cinci ani petrecuți în Iad”, acesta a căutat vindecarea într-o piramidă din Egipt

Viața sa nu a fost însă întotdeauna ușoară. Face parte din comunitatea aromână și provine dintr-o familie săracă. A muncit de foarte tânăr, pentru că părinții au plecat din țară la muncă în Spania. Avea 21 de ani și a rămas aprope singur, alături de fratele sau mai mic cu 3 ani.

 

Declară că în acea perioadă a îndurat cele mai mari umilințe din viața sa, fiind o victima a stigmatizării sociale. După ani în care a lucrat cu sine, a înțeles și a iertat.

Povestea emoționantă a lui Costin Dămășaru despre viață, suferință, vindecare și regăsire de sine, o puteți urmări integral în interviul realizat de Mihai Ghiță la "În oglindă", pe canalul de YouTube theXclusive.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Câți bani are Christian Sabbagh? Jurnalistul face dezvăluiri de excepție: „Banul nu e foarte important, niciodată nu am fost sclavul lui”

Final de poveste: Huracán Sterrato va fi ultimul 'supercar' Lamborghini cu propulsie exclusiv pe benzină

Câți bani are Christian Sabbagh? Jurnalistul face dezvăluiri de excepție: „Banul nu e foarte important, niciodată nu am fost sclavul lui”

Au încercat interlopii să-i cumpere tăcerea lui Christian Sabbagh? Cât este de periculos să fii jurnalist de investigație în România: ”Să te asiguri că urmează o execuție”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies