O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost găsită într-un râu secat din Italia! Căldura a scos la iveală proiectilul scufundat

,
Bombă Al Doilea Război Mondial râul Po Italia

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost găsită într-un râu secat din Italia! Căldura a scos la iveală proiectilul scufundat

[Sursa foto: Twitter]

Experții militari au descoperit o bombă de 450 de kilogram în râul Po, care a secat în timpul caniculei din Italia.


In articol:

Valurile de caniculă care au cuprins Europa în această vară nu au adus doar temperaturi record și câmpuri pârjolite, ci și ape extrem de scăzute în râul Po din Italia, afectat de secetă.

Din cauza acestora, a fost scoasă la iveală o bombă din Al Doilea Război Mondial, care a fost scufundată în trecut, potrivit informațiilor The Guardian.

Bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un râu secat din Italia

Bombă râu secat Italia

Bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un râu secat din Italia

[Sursa foto: Twitter]

Experții militari au găsit și au dezamorsat controlat, duminică, o bombă de 450 de kilograme, care a fost descoperită pe 25 iulie în apropierea satului nordic Borgo Virgilio, lângă orașul Mantova, în nordul țării.

„Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei cauzate de secetă”, a declarat colonelul Marco Nasi. Extragerea bombei nu a fost ușoară.

Citeste si: Analiză The Guardian. Un important om de știință britanic avertizează că o catastrofă climatică globală! Încălzirea Pământului crește riscul de cutremure și tsunami-uri și agravează foametea

Aproximativ 3.000

de persoane care locuiau în apropiere au fost evacuate pentru operațiunea de eliminare, a precizat armata. Spațiul aerian al zonei a fost închis, iar navigația pe acea porțiune a cursului de apă, precum și traficul pe o linie de cale ferată și pe un drum de stat din apropiere au fost oprite.

„La început, unii dintre locuitori au spus că nu se vor muta, dar în ultimele zile, credem că i-am convins pe toți”, a declarat primarul din Borgo Virgilio, Francesco Aporti, adăugând că, dacă oamenii ar fi refuzat să plece, operațiunile ar fi fost oprite.

Fitilul bombei ascundea 240 kg de explozibil

Geniștii au îndepărtat fitilul de la dispozitivul fabricat în SUA, care, potrivit armatei, conținea 240 kg de explozibil.

Ulterior, geniștii, escortați de poliție, au transferat dispozitivul într-o carieră din municipiul Medole, la aproximativ 45 km distanță, unde a fost distrus.

Citeste si: Valurile de căldură au ucis sute de persoane în Spania și în Portugalia. Care este bilanțul morților

Italia a declarat luna trecută stare de urgență pentru zonele din jurul Po, care este cel mai lung râu din Italia. Râul reprezintă aproximativ o treime din producția agricolă a Italiei și se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Analiză The Guardian. Un important om de știință britanic avertizează că o catastrofă climatică globală! Încălzirea Pământului crește riscul de cutremure și tsunami-uri și...

Rușii fug din Herson: Forţele ruse evacuează răniţii şi echipamentul avariat în cele mai apropiate puncte de trecere peste fluviul Nipru

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cât va ajunge să coste o pâine? Anunțul de ultimă oră făcut de Petre Daea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies