O adevarata tragedie s-a produs la Mecca! Peste 700 de oameni au murit si 800 au fost raniti

Imagini cutremuratoare arunca o umbra de tristete asupra celei mai importante zile ale pelerinajului sfant de la Mecca!

Numarul victimelor a crescut pe masura ce au trecut orele, iar echipele de salvare au reusit sa patrunda in marea de pelerini.

4.000 de salvatori si 220 de ambulante si-au facut cu greu loc printre cei cazuti la pamant, in incercarea disperata de a vedea cine are nevoie de ajutor.

Acest politist, trimis la locul tragediei, isi duce mana la frunte si priveste neputincios in jur. La picioarele lui se intinde o mare de oameni fara suflare.

Este cea mai grava tragedie produsa la Mecca in ultimii 25 ani. In 1990, o busculada produsa in tunelul care leaga Mecca de Campiile lui Arafat s-a soldat cu 1.426 de victime.

In urma acelui dezastru, guvernul saudit a alocat 1,2 miliarde de dolari pentru un pod de 5 etaje, care ar fi trebuit sa le ofere mai mult spatiu pelerinilor.

Cu mai putin de doua saptamani in urma, 107 oameni si-au pierdut viata si peste 230 au fost raniti dupa ce o macara s-a prabusit, in timpul unei furtuni, peste Marea Moschee de la Mecca.

Zona a fost reamenajata rapid, pentru ca pelerinajul, unul dintre cei 5 stalpi ai islamului, sa nu fie perturbat sau anulat in acest an din cauza acelui incident!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate