Nu vei mai arunca medicamentele expirate dupa ce afli asta

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 10 sep 2020, 08:30

Putin stiu acest lucru.

In urma unui studiu realizat de Administratia pentru Alimentatie si Medicamente, la cererea armatei militare americane, s-a descoperit ca 90% din mai mult de 100 de medicamente au fost perfect folositoare chiar si dupa 15 ani de la data expirarii.

Autoritatile medicale americane sustin ca data de expirare nu indica un punct la care medicamentul nu mai este eficient. Exceptand tetraciclina, nitroglicerina, insulin si antibioticele lichide, cele mai multe medicamente sunt de lunga durata si nu isi pierd eficacitatea nici chiar dupa ani buni.

LIVE UPDATE Ziua 331 de război în Ucraina. Rusia avertizează că Occidentul va „regreta” trimiterea de ajutor militar în Ucraina. SUA oferă Ucrainei un pachet militar de 2,5 miliarde de dolari

Cu toata acestea, foarte important de stiut este faptul ca modalitatea de pastrare a medicamentelor influnenteaza foarte mult calitatea acestora. Factorii precum temperature, lumina soarelui si umiditatea pot determina multe medicamente sa se descompuna si sa isi piarda eficacitatea, potrivit csid.ro.

Asadar, pentru a sti cu exactitate daca medicamentele pe care le folosim vor mai putea fi pastrate dupa depasirea valabilitatii, ar trebui sa ne interesam, cand le cumparam, in ce conditii trebuie pastrate si cat sunt de sigure dupa un anumit termen.

 

 

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies