Nu uita sa spui "La multi ani!" Sarbatoare mare la romani: rosteste aceasta rugaciune astazi si scapi de necazuri si boli

,

Credinciosii crestin-ortodocsi il sarbatoresc astazi pe pe Sfantul Cuvios Antonie cel Mare, cel care este vazut drept intemeietorul vietii monahale.

Pe cand Antonie avea 20 de ani, dupa moartea parintilor sai, intrebandu-se despre drumul sau in viata, fericitul a auzit in biserica cuvintele lui Hristos: "Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi" (Matei 19, 21). Si-a impartit averea la saraci, si-a incredintat sora unei comunitati de fecioare si s-a retras in singuratate.

A trecut la cele vesnice in anul 356 d. Hr. in desertul de pe malul drept al Nilului. Iata o rugaciune grabnic ajutatoare catre Cuviosul Antonie cel Mare:

"Sfinte Parinte Antonie, cel ce te-ai invrednicit sa fi vas ales al Mantuitorului Hristos prin credinta si prin viata ta curata, du rugaciunile noastre catre Dumnezeu si roaga-L pentru sanatatea, pentru mantuirea, pentru ajutorul si pentru iertarea pacatelor tuturor celor ce alearga la ajutorul Tau cel sfant.

"Cel ce ai fost pe pamant si durerile noastre le sti si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem cu atata nadejde.

"Slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mantuitorului Hristos, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru, prin rugaciunile Tale, catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim spijiniti in necazuri, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice si de pacate.

"Ocroteste-ne pe noi si familiile noastre si ne pazeste pasii vietii pe cararile mantuirii.

"Bunule Parinte Antonie, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire al Marelui Dumnezeu si al Mantuitorului Hristos, fa si din pustiul sufletuilui nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutes si sa cresca crinul bine mirositor al faptelor crestine, prin Tine sa se maresca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin".

 

Citește și:

Aceasta este cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul! Rosteste-o astazi si vei scapa de necazuri si primejdii

Banii ȘTABILOR de la ASF, sub lupă - Ce salarii şi ce averi au oamenii responsabili cu supravegherea bursei

Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Stefan - se spune ca cei care o rostesc astazi scapa rapid de orice necaz

Sarbatoare importanta astazi la romani! Rosteste aceasta rugaciune puternica la vreme de boala si pentru ocrotirea copiilor!

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies