„Nu am înnebunit”. Vladimir Putin nu exclude posibilitatea de a folosi arme nucleare, dar spune că știe ce presupune acest lucru

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 dec 2022, 22:48

Vladimir Putin susține că nimeni nu a „înnebunit”, deoarece oficialii ruși sunt conștienți de ceea ce ar însemna un atac nuclear, dar acest lucru nu înseamnă că nu va avea loc, dacă Rusia va fi amenințată.

Vladimir Putin continuă să vorbească despre posibilitatea de a folosi arme nucleare, după ce, timp de mai multe săptămâni, Rusia a tot adus în discuție acest subiect.

Vladimir Putin nu a renunțat la ideea de a folosi arme nucleare

Vladimir Putin a spus că armele nucleare nu sunt nimic altceva decât un mijloc de descurajare al adversarilor Rusiei și a spus că se vor folosi „toate mijlocele” de care aceasta dispune, dacă interesele vor fi amenințate, iar „mijloacele pașnice” nu vor da randament.

Liderul de la Kremlin nu s-a mulțumit cu atât și a spus că arsenalul nuclear este mai puternic decât arsenalul oricărei alte țări și este gata de a-l utiliza oricând va fi nevoie, potrivit Sky News.

„Nu am înnebunit. Înțelegem pe deplin ce sunt armele nucleare. Le avem, iar acestea sunt mai avansate și mai de ultimă generație decât ceea ce are orice altă putere nucleară.

Citește și: Amenințarea unui război nuclear este „în creștere”! Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

Nu vom flutura aceste arme ca pe o lamă de ras în jurul lumii, dar procedăm în mod natural din existența lor. Este un factor de descurajare, nu un factor care provoacă o escaladare a conflictului”, i-a spus Vladimir Putin unuia dintre membrii Consiliului prezidențial pentru Drepturile Omului.

Mai mult decât atât, președintele rus a mai precizat faptul că țara lui are o doctrină de „lansare de avertizare”, ceea ce înseamnă că Rusia ar folosi arsenalul nuclear, dacă ar fi ea ținta vreunui armament nuclear iminent sau a unui atac convențional care i-ar putea pune existența în pericol.

„Dacă nu o va folosi prima în niciun caz, înseamnă că nu va fi nici a doua care să o folosească, deoarece posibilitatea de a o folosi în cazul unui atac nuclear pe teritoriul nostru va fi puternic limitată ”, a mai mărturisit acesta.

Vladimir Putin dă vina pe fostul premier al Marii Britanii

În vară, Liz Truss, fostul premier al Marii Britanii, a spus că, dacă se pune problema, ar fi „pregătită” să utilizeze arme de distrugere în masă, iar acest comentariu l-a făcut să „sublinieze anumite lucruri ca răspuns”.

În sfârșit, Ucraina primește tancuri occidentale din SUA, Germania si Franta!

„Comentariile ei au trecut în mare parte neobservate, dar ei au accentuat imediat declarațiile noastre și le-au folosit pentru a speria lumea”, a mai adăugat Putin.

Citește și: Ce conțineau plicurile primite de Ambasada Ucrainei la București. Ochi de animale și colete însângerate au fost trimise misiunilor diplomatice ucrainene

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că războiul din Ucraina, pe care l-a prezentat rușilor ca fiind o „operațiune militară specială”, va fi un „proces de lungă durată”.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies