Amenințarea unui război nuclear este „în creștere”! Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

Author: Lavinia Medrea

Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

Sursa: Twitter Libertatea - colaj Kanal D

Vladimir Putin a anunțat, recent, că amenințarea unui război nuclear este „în creștere” și că Rusia vede armele nucleare ca fiind „un mijloc de apărare” și „un factor de descurajare”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia, următoarele:

„Amenințarea unui război nuclear este în creștere. În ceea ce privește ideea că Rusia nu ar folosi mai întâi astfel de arme în nicio circumstanță, atunci înseamnă că nu am putea fi nici cel de-al doilea care le folosește, pentru că posibilitatea de a face acest lucru în cazul unui atac asupra teritoriului nostru ar fi foarte limitată. Cu toate acestea, avem o strategie. Ca formă de apărare, luăm în considerare arme de distrugere în masă, arme nucleare, dar totul este construit în jurul așa-numitei lovituri de retorsiune.

Când suntem loviți, ripostăm”, 
potrivit CNN.

Crește amenințarea unui război nuclear

Liderul Rusiei a mai adăugat că „avem o strategie... și anume, ca apărare, luăm în considerare armele de distrugere în masă, armele nucleare- totul se bazează pe așa-numita lovitură de ripostă- adică, atunci când suntem loviți, lovim ca răspuns”.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Citește și: Respingerea României, Bulgariei și Croației la Schengen va slăbi UE!

„Nu ne-am pierdut mințile, suntem conștienți ce înseamnă armele nucleare. Avem aceste instrumente, iar ele sunt într-o formă mai avansată și mai modernă decât în orice altă țară nucleară. Astăzi, acest lucru este unul evident. Nu le vom flutura în fața tuturor, ca pe un brici, dar, desigur, vom porni de la faptul că ele există. Acesta este un factor de descurajare care nu provoacă extinderea conflictelor și sper ca toată lumea să înțeleagă acest lucru”, a mai declarat Vladimir Putin.

Rusia își va apăra aliații cu orice preț

Președintele rus a precizat că armele nucleare americane se află în număr mare pe continentul european, în timp ce Rusia nu și-a transferat armele nucleare pe alte teritorii și nu intenționează să facă acest lucru, dar „își va proteja aliații cu toate mijloacele de care dispune, dacă va fi necesar”.

LIVE UPDATE Ziua 290 de război în Ucraina. Rusia a interzis intrarea în țară a 200 de oficiali canadieni în semn de protest. Boris Johnson îndeamnă Occidentul să găsească soluții de sprijin mai eficiente pentru Ucraina

Citește și: Amenințarea nucleară a Rusiei a fost limitată pentru moment?

Liderul Rusiei a mai precizat că, la nivel global, se vorbește despre armele nucleare tactice pe care Federația Rusă le are în dotare, dar  „nimeni nu remarcă ceea ce se întâmplă în ţările vecine. Armele nucleare americane sunt amplasate în număr mare pe teritoriul european – atât în Turcia, cât şi în alte state europene”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat a declarat, despre spusele lui Vladimir Putin, că „orice discuție lejeră despre arme nucleare este absolut iresponsabilă”.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies