Noi reguli începând din data de 15 mai! Ce trebuie sa stie toti romanii!

Odată cu ridicarea stării de urgență, de la 15 mai va avea loc și relaxarea restricțiilor.


In articol:

Astfel, unele măsuri vor fi înlăturate, în timp ce altele vor fi impuse, în scopul unei bune gestionări a pandemiei. În țara noastră, specialiștii susțin că încă nu a fost atins vârful epidemiei de coronavirus.

Citeste si: Gabriel a cedat! Nu s-a mai putut abține și a început să plângă de față cu toți colegii. Ce s-a întâmplat?

Marcel Vela a vorbit și el despre această decizie ce va fi aplicată la jumătatea lunii mai. De altfel, a precizat și detalii legate de noile măsuri ce vor intra în vigoare, inclusiv cele destinate vârstnicilor. El le cere românilor să fie în continuare responsabili și să respecte reglementările impuse de autorități.

Citeste si: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe: Traditii, obiceiuri superstitii! Iata ce nu trebuie sa faceti astazi, pentru a nu avea parte de necazuri in restul anului!

Relaxarea restricțiilor din 15 mai. Ce mesaj transmite Vela românilor

Marcela Vela a declarat că nu poate preconiza în ce măsură vor avea voie românii să se deplaseze și ce va însemna această libertate. Totul va depinde de evoluția pandemiei și de situația țării noastre la momentul respectiv, când se vor face demersuri. „În funcţie de această situaţie concretă, care va fi în 15 mai, evident măsurile vor fi mai mult sau mai puţin ample.”

Citeste si: Devine obligatorie masca in Bucuresti? Anuntul facut de Gabriela Firea

Vela face un apel la români și le cere să respecte cu strictețe măsurile. El susține că totul depinde de cât de mult vom sta în casă, de cât de mult vom ține cont de măsurile de protecție. De altfel, el transmite că încă nu e cazul să ne gândim la vacanțe, să ne facem planuri în această perioadă. Nu se știe în ce fel va evolua epidemia pânâ luna următoare, dar există şansa ca noi să fim pe o pantă descendentă.

Citeste si: Ce se intampla cu nuntile dupa data de 15 mai: anuntul facut de Marcel Vela

Citeste si: Ce se intampla cu nuntile dupa data de 15 mai: anuntul facut de Marcel Vela

 „Dacă nu respectăm; dacă se vor înmulţi cazurile; dacă va fi o explozie de bolnavi care sunt analizaţi, evaluaţi şi devin pozitiv; dacă sunt înregistrate probleme în sistemul sanitar, pericolul blocării acestuia- evident că măsurile nu pot fi aşa cum ne dorim cu toţii. Şi, în acest sens, eu fac un apel la multă responsabilitate. Aşa cum până în prezent pot să spun că au dat dovadă românii”, a detaliat ministrul de Interne.

Ministrul a declarat că măsurile luate vor face referire la deplasarea în: zona publică, zona parcurilor sau cea pietonală. Nu va fi vorba despre deschiderea restaurantelor sau a sălilor de concerte.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu pensiile din septembrie? Florin Cîţu: "La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul"

Citeste si: Ce se va întâmpla cu pensiile din septembrie? Florin Cîţu: "La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate