Ce se va întâmpla cu pensiile din septembrie? Florin Cîţu: "La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul"

,

Se mai măresc pensiile începând cu luna septembrie? Florin Cîţu a anunțat în ce măsură autoritățile mai pot decide majorarea acestora.


In articol:

Majorarea pensiilor este o măsură pe care Ministerul Finanțelor a cuprins-o în buget, dar care poate avea de suferit din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Va fi prelungit anul școlar? Anunțul făcut de ministrul Educației

Cheltuielile de la buget au crescut foarte mult în ultima perioadă, astfel că, atunci când a fost întrebat dacă există în continuare posibilitatea ca pensiile să crească, ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, nu a putut oferi un răspuns clar.

Ce se va întâmpla cu pensiile din septembrie? Florin Cîţu: "La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul"

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat că majorarea pensiilor depinde de execuția bugetară și de felul în care vor evolua lucrurile în viitor, astfel că în momentul de față nu poate fi luată o decizie cu privire la acest aspect.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment important: "Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că..." Ce ar trebui să facă fiecare român după această dată?

"La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7% în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo. Nu este un subiect care ar trebui discutat azi. Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor, la plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi.", a spus Florin Cîţu, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Adevărul despre averea lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institului Matei Balș!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Klaus Iohannis: "După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să..." Ce anunț a făcut președintele?

Numărul morților incidentului din Germania a urcat la 5, întrecare și un bebeluș de numai 9 luni: Autorul era beat și fusese internat la un spital de nebuni

Bomba zilei! Alex Bodi este jurnalist la o publicație importantă din Germania! Câți bani încasa lunar de la nemți și mai ales pentru ce

Germania incepe testarea clinica a unui vaccin impotriva coronavirusului

Anuntul lui Alexandru Rafila: ce se interzice in Romania pana la sfarsitul anului


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies