Noi schimbări în ceea ce privește Legea Educației. Nicolae Ciucă a spus când vor fi gata noile legi

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 ian 2023, 23:51

Acestea ar urma să intre în dezbatere la începutul lunii viitoare

Sursa: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă a anunțat noi schimbări în ceea ce privește Legea Educației. Elevii vor trebui să se acomodeze cu noi modificări, iar premierul a spus când vor fi acestea gata.

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat noi schimbări în ceea ce privește Legea Educației.

Acestea ar urma să intre în dezbatere la începutul lunii viitoare.

Nicolae Ciucă anunță noi schimbări în ceea ce privește Legea Educației

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat astăzi, 4 ianuarie, faptul că pachetul cu privire la Legea Educației urmează să fie finalizat în viitorul apropiat, pentru ca acesta să poată să intre în dezbatere în noua sesiune parlamentară care va începe în prima zi a lunii februarie.

„În perioada următoare, vom avea activităţi care vor viza pregătirea şi susţinerea proiectelor din strategia pentru ”România Educată”. Am discutat deja să finalizăm şi să agreăm în continuare pachetul de legi ale Educaţiei, urmând ca odată ce va începe noua sesiune parlamentară să avem asigurat pachetul de legi care va intra în dezbatere în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de guvern.

Citește și: Este oficial: Guvernul a aprobat mai multe zile libere în 2023. Calendarul complet al sărbătorilor legale 2023

Se iau măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare

Sistemul sanitar trece printr-un moment extrem de dificil din cauza numărului din ce în ce mai mare de îmbolnăviri. În ceea ce privește sănătatea, Nicolae Ciucă a spus că se muncește pentru ca sistemul medical din România să se îmbunătățească.

„Pe domeniul Sănătăţii avem stabilite proiectele şi măsurile care vizează îmbunătăţirea sistemului medical din ţara noastră. Sunt proiectele de modernizare a spitalelor prin PNRR şi cele prin proiectele europene.

Am înţeles că au fost deja luate, la nivelul Ministerului Sănătăţii, măsuri pentru a gestiona situaţia concretă, reală, la zi, inclusiv cea care ne afectează în momentul de faţă, generată de această gripă. Am înţeles de la domnul ministru că sunt toate măsurile luate şi avem în continuare în vedere să gestionăm situaţia aşa cum se cuvine”, a mai precizat acesta.

Cine beneficiază de a 13-a pensie în 2023. Câți bani în plus și ce ajutoare financiare se acordă pensionarilor?

Citește și: Cine va plăti taxe și impozite mai mari din anul 2023. Codul Fiscal a fost modificat cu acordul Guvernului

Conform lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, dacă o epidemie de gripă va fi anunțată în țara noastră, oamenii vor trebui să poarte masca de protecție în spitale și nu și în afara unităților sanitare.

„Masca va fi obligatorie doar în unităţile spitaliceşti. Sigur, ea este recomandată. Adică e recomandată, dar nu vreau să vorbim iar de restricţii. E foarte clar că evitarea aglomeraţiei şi masca sunt recomandate”, a spus acesta la Antena 3.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies