Noi schimbări ar putea avea loc în Codul Rutier. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru

Author: Andreea Buinoschi

Schimbările propuse pentru Codul Rutier au scandalizat mai multe persoane

Sursa: Istock

Noi schimbări ar putea avea loc în Codul Rutier, lucru ce a stârnit un val de controverse în rândul omenilor. Din cauza modului în care regulile ar urma să se aplice, nemulțumirile nu au întârziat să apară.

Noi schimbări ar putea avea loc în Codul Rutier, iar

acestea nu sunt deloc pe placul multor persoane. Mai exact, este vorba de faptul că unii șoferi, care nu vor respecta regulile de circulație, nu vor mai rămâne fără permisul de conducere chiar în acel moment.

Parlamentarii iau în calcul să facă mai multe schimbări în ceea ce privește Codul Rutier, dar acestea nu vor avea deloc un efect benefic, deoarece vor păsui șoferii care sunt extrem de grăbiți atunci când se urcă

la volan.

Citeste si: Șapte ani de închisoare pentru șoferii care schimbă poziția unei mașini după un accident cu victime. Ce prevede legea

Conform Capital.ro, chiar dacă un șofer a depășit limita legală cu mai mult de 70 de km pe oră, Poliția nu va mai avea dreptul să îi ia permisul pe loc.

Mai multe explicații cu privire la schimbările din Codul Rutier au fost făcute

Bende Sándor, deputat UDMR și președintel Comisiei de Industrii, a explicat motivul pentru care aceste schimbări au avut loc. Bende Sándor speră ca șoferii să ajungă în punctul în care să își poată asuma vina.

„S-a dat posibilitatea ca o faptă, dacă totuși s-a întâmplat, să fie agravată situația unor persoane colaterale, cum ar fi familia, copii mici. Cel care conduce ar trebui să-și asume.

Copiii din mașină nu trebuie să sufere, să aștepte, să stea acolo flămânzi, fără apă.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Am permis de conducere de mai mult de 30 de ani, am condus aproximativ două milioane de kilometri, mi s-au întâmplat și lucruri bune, și mai puțin bune, am plătit și amenzi, am avut și permisul suspendat.

De toate, am încălcat regulile de circulație, am depășit și pe linia continuă. Depășirea pe linia continuă nu înseamnă viteză”, a spus acesta, conform Capital.ro.

Marcel Ciolacu a criticat această decizie

Marcel Ciolacu a criticat din plin aceste decizii, declarând că țara noastră se află pe primul loc în Europa la numărul de decese cauzate din cauza accidentelor de mașină.

„Am decis să mă uit pe toate amendamentele și pe ordonanță. Avem cele mai multe decese din Europa. Vreau să văd cum este legislația în Europa”, a declarat Marcel Ciolacu.

Un minor a fost pus să dea startul unei curse ilegale de mașini în Vâlcea. Poliția a sesizat Direcția de Protecție a Copilului

Citeste si: Accident teribil pe Șoseaua de Centură a Capitalei. Un șofer și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea s-a lovit violent de o cisternă!

„I-am oprit din distrugerea Codului Rutier. Pentru moment. Coaliția PSD-PNL-UDMR este exact cea care a propus voinicește amendamentele care măcelăresc Codul Rutier. După ce le-a propus, le-a votat în 4 comisii parlamentare, în unanimitate. Complet surdă la orice argumente de bun-simț, în apărarea siguranței rutiere”, a spus și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

În continuare, ministrul de Interne a cerut ca toate aceste modificări să nu fie aprobate de către Camera Deputaților.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.