Nicusor Dan nu poate sa preia mandatul de primar: "Se cere reluarea alegerilor in Bucuresti"

,
nicusor dan
Primarul Capitalei

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că preluarea mandatului de primar va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri la validarea mandatului său.


In articol:

Primarul ales al Capitalei nu poate sa isi preaia atributiunile! Nicusor Dan este "sicanat" de PSD.

Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, anunţă Nicuşor Dan, acuzând PSD că a depus apelurile, care sunt ”copy-paste”.

PSD a depus apeluri la validarea mandatului primarului ales, Nicusor Dan

Foarte multe dintre apelurile formulate la validarea mandatului de primar al lui Nicuşor Dan au acelaşi temei şi sunt depuse de membri ai PSD.

Apreciem că validarea mandatului s-a fpcut cu încălcarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care, pe de o parte, din materialele difuzate de mass-media rezultă cu certitudine existenţa unei fraude electorale, (...) iarpe de altă parte procesele verbale la nivelul tuturor sectoarelor pentru anumite secţii au fost validte şi încărcate n aplicaţia AEP chiar dacă erau substanţial modificate”, se arată în documete.

De asemenea, se face referire la ”încălcarea dreptului la vot” al persoanelor aflate în unităţi spitaliceşti Covid-19 şi la care nu s-a deplasat urna mobilă.

În plus, se face referire la dosarul penal deschis în urma votului din 27 septembrie din Sectorul 1, iar vicierea votului în Sectorul 1 ar duce implicat la vicierea alegerii primarului municipiului Bucureşti.

Citeste si: Alegerile parlamentare 2020 ar putea fi amânate? Reacția lui Klaus Iohannis

Nu discutăm de o renumărare a voturilor în sectorul 1, ci de o reluarea a alegerilorlocale pentru Sectorul 1, voturile urmând a fi exprimate atât pentru primarul Sectorului 1, Consiliul Local al sectorului 1 şi pentru primarul municipiului Bucureşti şi Consiliul General. (...) Reluarea alegerilor pentru Sectorul 1 înseamnă din nou exprimarea opţiunilor electorale de către cetăţeni, care ar puta modifica şi rezultatul final pentru municipiul Bucureşti. Prin urmare, nu poate fi pusă în discuţie validarea mandatului primarului general”, se mai arată în documentele citate.

Dosarul are luni termen la Curtea de Apel Bucureşti.

Între timp, instanţa a validat mandatul de primar al lui Clotilde Armand în Sectorul 1, dar şi mandatele consilierilor generali, decizi instanţei nefiind încă definitivă.

Nicusor Dan
Primarul ales al Capitalei

Citeste si: Nicușor Dan anunță cum va rezolva problema traficului în București! Pe ce șoferi îi așteaptă amenzi

Nicuşor Dan a vorbit, joi, într-o conferinţă de presă, despre ”şicanele penibile ale PSD prin care încearcă în mod iresponsabil să împiedice preluarea mandatului de primar al Bucureştiului”, la patru săptămâni de la alegeri.

”La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD”, a afirmat Nicuşor Dan, făcând referire la ”motive ridicole” în cele 52 de apeluri care s-au depus la validarea mandatului său de primar.

”Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă vine să credeţi”, a mai afirmat Dan, afirmând că cele 52 de cereri de apel sunt copy-paste, având toate inclusiv aceleaşi greşeli gramaticale.

Dan a transmis bucureştenilor că Gabriela Firea este în continuare primarul general şi, dacă au probleme, trebuie să i le adreseze ei.

Citeste si: Vești proaste pentru bucureșteni. Nicușor Dan a făcut anunțul: "Se pregătește o iarnă grea. Bucureștiul va avea trei mari probleme..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

De ce s-au despărțit, de fapt, Brigitte Pastramă și Ilie Năstase? Vedeta a dezvăluit totul: "A pierdut în fața mea pentru că..."

Mega-veste! Cine sunt românii care pot ieși mai devreme la pensie - Vezi dacă te afli printre ei

Mihaela Rădulescu rupe tăcerea. Cine este bărbatul de care este îndrăgostită acum: Eu trăiesc numai ce-mi place

In aceasta seara, de la ora 23:00, la “Bravo, ai stil! Celebrities”, Roxana Nemes,  pusa la "punct" de catre jurati. Ce greseli de neiertat a facut concurenta?

Anunțul făcut de OMS: Cât durează imunitatea la Covid-19, după ce te-ai vindecat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies