Negresa cu espresso: cum faci ca sa nu iasa sfarmicioasa

Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2020, 14:38
Negresa cu espresso: cum faci ca sa nu iasa sfarmicioasa

Cum sa faci negresa cu espresso: reteta de negresa cremoasa. Trucul ca sa ramana intreaga si cremoasa.

Negresa este poate unul dintre cele mai populare deserturi in randul romanilor. Gustul de neconfundat si usurinta de preparare fac ca negresele sa fie o alegere buna intotdeauna. Problema multor gospodine este insa ca, de multe ori, negresele ies sfarmicioase si devin astfel dificil de mancat. Iata mai jos cum sa eviti aceasta problema.

Citeste si: Reteta de guma de mestecat: cum sa faci guma de mestecat acasa

Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice

Citeste si: Spanac sote cu ou: cum faci ca sa iti iasa cremos si usor de mancat

Negresa cu espresso: reteta usor de facut

Pentru a prepara reteta de negresa cu espresso aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: o jumatate de pachet de unt, o jumatate de cana de faina, doua linguri de cacao, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de praf de copt, 100 de

grame de ciocolata neagra, o cana de zahar, o jumatate de cana de zahar brun, trei oua, doua linguri de espresso sau cafea, o lingurita de esenta de vanilie, cafea boabe.

Incepeti prin a preincalzi cuptorul la temperatura de 180 de grade. Pregatiti o tava mare, pe care puneti o hartie de copt unsa cu unt.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ulterior, intr-un bol adaugati cacao, faina, sarea si praful de copt si amestecati bine. In alt vas puneti ciocolata, taiata in bucatele mici, alaturi de unt. bagati vasul la cuptorul cu microunde si incalziti compozitia timp de 30 de secunde- un minut, pana cand s-a topit.

Citeste si: Rețetă de post: Chiftele de legume

Negresa cu espresso: pregatirea compozitiei

Cat timp se raceste, intr-un alt bol bateti cele trei oua cu un tel, peste care adaugati zaharul normal, zaharul brun, esenta de vanilie si espresso sau cafeaua. Amestecati pana cand obtineti o pasta omogena.

La final puneti in bolul initial ciocolata, untul topit si ouale batute si anestecati foarte bine, pana cand totul se distribuie uniform.

Ulterior intindeti compozitia in tava pregatita initial si introduceti la cuptor timp de 30- 40 de minute.

Dupa ce o scoateti lasati-o sa se raceasca si taiati negresa cu espresso in cuburi mari, de dimensiuni egale.

Ca decor puteti pune pe fiecare bucatica una- doua boabe de cafea. Pofta buna!

 

Taguri: