Ne rugam gresit? Rugaciunea "Tatal nostru" a fost MODIFICATA

,

Ne rugam gresit cand rostim "Tatal nostru"? Asa sustine adunarea episcopilor catolici din Franta, si asta pentru ca ultima parte a rugaciunii ar fi fost transcrisa gresit.

Potrivit ierarhilor,"si nu ne duce pe noi in ispita" este o exprimare nefireasca. Si asta pentru ca sugereaza ideea ca Dumnezeu insusi i-ar duce pe oameni in ispita.

Dar ispita este pusa de obicei pe seama necuratului, nu a Domnului. Catolicii au gasit o solutie. In noua versiune, Tatal Nostru va suna asa: "Si nu ne lasa sa cadem in ispita".

Cat de necesara era modificarea? Pana cand si, mai ales, daca, va ajunge si la noi ortodocsii, noua versiune din Tatal Nostru, unii nici nu vor sa auda de cele sfinte. Altele sunt canoanele aici pe pamant pentru muritorii de rand.

Si totusi, chiar daca Tatal nostru este una din rugaciunile de baza ale crestinatatii si este comuna tuturor confesiunilor crestine, Patriarhia Romana nu a dorit sa comenteze modificarea facuta.
##VIDEO84265##

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies