Ne afecteaza pe TOTI! Medicii trag un semnal de alarma: Ce problemele ne asteapta cand se schimba ora

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 23 oct 2018, 12:44

Trecera la ora de iarna poate atrage dupa sine efecte neplacute asupra starii de sanatate a fiecaruia dintre noi.

Specialistii ne avertizeaza ca, in urma acestei schimbari, multi dintre noi vor resimti stari de oboseala, stres, nervozitate si chiar depresie.

„Atentie mare in cazul persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, pentru ca se secreta in exces hormonii de stres, care pot creste tensiunea si pot precipita criza cardiaca sau un accident vascular. E o dereglare de somn. Trebuie sa te culci mai degraba, nu cum erai obisnuit, dar te adaptezi, intr-o saptamana, doua iti revii.

Cu tensiunea am probleme, si asa, si asa. Aceasta schimbare ne poate influenta organismul, doar in decurs de cateva zile, maxim o saptamana”, sustine Ruxandra Constantina, medic de familie.

Cu toate acestea, medicii ne incurajeaza sa nu ne lasam prea mult influentati psihic de venirea iernii, sa continuam sa facem cat mai multe plimbari in aer liber si sa consumam multe verdeturi, legume si fructe.

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!