Nadia Comăneci a primit un diagnostic dur. Problemele de sănătate ale acesteia omoară „frecvent” oamenii

,
nadia-comăneci-diagnostic-probleme-de-sănătate

Nadia Comăneci a primit un diagnostic dur

[Sursa foto: Instagram: comaneci10]

Nadia Comăneci a primit un diagnostic dur din partea medicilor, iar presa chiliană susține că, în unii ani de glorie ai marii campioane, aceasta se confrunta cu unele probleme de sănătate destul de grave.


In articol:

Nadia Comăneci a primit un diagnostic dur din partea medicilor. În perioada în care aceasta făcea istorie în domeniul sportiv, se confrunta cu unele afecțiuni care, de cele mai multe ori, ucid multe persoane.

Nadia Comăneci a primit un diagnostic dur

Conform presei din Chile, Nadia Comăneci s-a confruntat cu bulimia și cu anorex ia în anii săi de glorie. Potrivit terra.cl, aceste afecțiuni pun serios în pericol viața oamenilor și, în unele cazuri, pot conduce chiar la decesul persoanelor respective.

„Nadia Comăneci, cunoscută drept prima fată care a primit nota 10 în gimnastică, a recunoscut că s-a luptat ani în șir cu bulimia și cu anorexia”, relatează Terra, conform playsport.ro.

Mai mult decât atât, pe lângă problemele de sănătate destul de serioase pe care le avea, Nadia Comăneci a fost și supusă unui comportament inuman, pentru a obține rezultate foarte mari în carieră.

Stăjerel Olaru a scris cartea „Nadia și securitatea”, ale cărei pagini dezvăluie, printre altele, și momentele chinuitoare le care Nadia a fost supusă.

Citeste si: Ce legătură există între Nadia Comăneci și Thalia. Mesajul emoționant al celebrei artiste pentru fost gimnastă: Omul care m-a inspirat de-a lungul timpului

nadia-comăneci-diagnostic-probleme-de-sănătate

Nadia Comăneci a primit un diagnostic dur

[Sursa foto: Instagram: comaneci10]

Cu toate că marea gimnastă a României a avut parte de rezultate uimitoare de-a lungul timpului, aceasta a trebuit să facă față unor comportamente dure din partea celorlalți.

Bela Karolyi a fost antrenorul Nadiei Comăneci, lucru ce i-a adus un renume extrem de puternic acestuia. Din nefericire, însă, nimeni nu știa cum era, de fapt, Nadia tratată.

Nadia Comăneci a fost supusă unui comportament traumatizant din partea antrenorului

Faţă de gimnaste a manifestat o atitudine de teroare şi brutalitate care contravin(e) total cu principiile pedagogice, pentru care a avut o serie de reclamaţii din partea părinţilor, atât la şcoală, cât şi la Ministerul Învătământului.

Fetele au fost bătute uneori până la hemoragii nazale sau pedepsite prin exerciţii fizice până la epuizare”, se arată în cartea menționată anterior.

Mai mult decât atât, antrenorul avea un comportament dur nu doar față de Nadia Comăneci, ci și față de celelalte sportive pe care le antrena. Aceste evenimente au putut fi regăsite într-un dosar din Arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

„A lovit-o pe Nadia în timp ce făcea controlul greutății corporale și văzând că are 42,5 kg i-a mai spus că trebuie să slăbească 1 kg. Pe Teodora Ungureanu a lovit-o în timpul unui antrenament, când a greșit o figură. Fapt ce a determinat-o să plângă 3 ore.

Citeste si: Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. Ce face acum gimnasta care a luat primul 10 din istorie!

Această situație le-a făcut pe cele două sportive să declare față de sursă că după Campionatele Europene din mai 1977 nu vor mai lucra cu antrenorul Karolyi Bela”, a declarat o persoană, sub anonimat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Nadia Comăneci este în doliu! Gimnasta a pierdut o persoană dragă. Anunțul a fost făcut de ea pe rețelele de socializare: ”Dumnezeu să o odihnească în pace”

După potop, vin inundațiile! Cod galben pe râuri din 12 judeţe

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce fac Nadia Comăneci şi Arnold Schwarzenegger la aniversarea a 43 de ani de la primul 10 din gimnastică

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies