Muschi vaca cu sos de afine

DSCN8393

Recomandam a fi servit alaturi de "Orez cu gorgonzolla"

Ingrediente

Muschi vaca 1 kg
Afine proaspete 100 g
Sare, piper
Zahar brun 20 g
Coniac 50 ml
Smantana lichida 40 ml
Ulei 60 ml


Mod de preparare

Se curata (fasoneaza) carnea, se portioneaza si se condimenteaza.
Intr-o tigaie teflonata se pune ulei si se rumeneste cate 2 minute pe fiecare parte.
Apoi se scoate carnea, se pune in folie de aluminiu si se introduce in cuptor la 150 grade pentru 4-5 minute.
In jiul lasat de carne se pregateste sosul de affine.
Se pun afinele, se inabusa, se adauga zaharul brun, se caramelizeaza si se flambeaza cu coniac.
Dupa care se ia de pe foc, se pune smantana lichida, se da gust.

Pentru "Orezul cu gorgonzolla"

Ingrediente

Ceapa 1 buc
Usturoi 2 catei
Ulei 40 ml
Orez 240 g
Vin alb sec 150 ml
Supa de vaca 550 ml
Gorgonzolla 200 g
Smantana lichida 80 ml
Busuioc proaspat
Sare, piper


Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se toaca marunt si se calesc in ulei.
Se adauga orezul, se stinge cu vin alb, se pune supa de vaca si se fierbe 20 minute la foc mic.
Apoi se pune branza taiata cubulete, smantana lichida si se fierbe inca 5 minute.
La final se asezoneaza cu busuioc proaspat si se da gust.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate