Munca de acasa devine permanenta in majoritatea companiilor din cea mai puternica tara a Europei

,

Peste jumătate (54%) din companiile din Germania vor ca munca de acasă să devină permanentă


In articol:

Munca de acasa devine permanenta

Peste jumătate (54%) din companiile din Germania vor ca munca de acasă, măsură introdusă în timpul pendemiei de Covid-19 pentru prevenirea răspândirii acesteia, să devină permanentă, potrivit unui studiu realizat de institutul german ifo.

Criza coronavirusului ar putea da muncii de acasă un impuls de durată “, a spus Oliver Falck, directorul Centrului ifo pentru organizare industrială şi noi tehnologii şi coautor al studiului.

Datele din sondaj arată că trei sferturi din companiile din Germania au făcut posibil ca anumite părţi din forţa de muncă să lucreze de acasă ca o modalitate de a face faţă crizei.

Într-un sondaj efectuat pe reţeaua profesională LinkedIn, aproape jumătate dintre respondenţii din Germania au spus că acum lucrează de acasă din cauza pandemiei.

Citeste si: Plata 100% pentru cei aflati in incapacitate de munca din cauza coronavirusului. Solicitarea Avocatului Poporului

Citeste si: Veste uriasa pentru romani! Creste plafonul pentru programul "Noua Casa"

Pentru multe companii, aceste noi aranjamente au implicat investiţii substanţiale în infrastructura digitală şi în noile tehnologii de comunicare. O revenire completă la vechiul mod de lucru este foarte puţin probabilă“, explică Falck.

Conform studiului ifo, este posibil ca 56% dintre angajaţii din Germania să lucreze temporar de acasă.

Înainte de pandemie, doar jumătate din potenţial a fost folosit.

In plus, o analiză a posturilor vacante şi a solicitanţilor de locuri de muncă de pe LinkedIn arată că vizualizările de pagini cu oferte de locuri de muncă de acasă s-au dublat, relateaza ziarul financiar.

Citeste

si: Lucra de acasă cu laptopul pe masă și cafeaua lângă. Ce a urmat

Citeste si: Urmeaza concedieri masive la stat! Cine sunt bugetarii care vor ajunge someri

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zuleyha isi vede copiii, din arest! Va reusi Demir sa ii fure aceasta bucurie? Urmariti un nou episod din ''Ma numesc Zuleyha'', astazi, de la 20:00, pe Kanal D

Anca Dragu, întrebată dacă își va da demisia din funcția de președinte al Senatului: 'Haideți să vedem cum facem cu guvernarea'

România în stare de șoc! Un milionar celebru s-a sinucis! S-a împușcat în gură! Ce l-a determinat să facă acest gest oribil

Bogdan Mocanu, oprit de poliție: "Nu aveam..." Ce greșeală a făcut?

20 de tari din Europa impun restrictii sau interzic accesul romanilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies