Motivul pentru care turiștii de pe litoralul românesc sunt scoși din apă de poliție

Author: Alina Petre
Actualizat: 25 aug 2022, 21:55

Turiștii sunt scoși din apă de poliție

Turiștii de pe litoralul românesc sunt scoși din apă cu ajutorul poliției și jandarmeriei.

Mobilizare de forțe pe litoralul românesc, după ce salmavarii au cerut ajutorul forțelor de ordine pentru a scoate turiștii din apă.

Pe litoral este ridicat steagul roșu încă de la primele ore ale dimineții, iar acest lucru înseamnă că nimeni nu trebuie intre în apă, dar mulți au ignorat avertismentele și chiar au depășit cu mult geamandura.

Citeste si: Doi români s-au înecat pe o plajă din Spania, iar un copil este în stare gravă- Cum s-a produs tragedia

Turiștii scoși din apă cu poliția

Salvamarii au sunat la 112, după ce un turist a ignorat avertismentul salvamarilor de a se întoarce la mal. Incidentul a avut loc în stațiunea Eforie Nord.

Turistul a fugit imediat cum a văzut polițiștii locali că vin pe plajă.

„Destul de recalcitrant, a fost informat să vină mai la mal că era în pericol, a început să înjure salvamarul, să îi vorbească urât, să îl amenințe și a trebuit să sunăm la politie să ne vină în ajutor.

Și ieri au fost probleme. Trei turiști avertizați să vină mai la mal au început să ne vorbească urât”, a precizat Gelu Vătămănescu- șeful salvamarilor din Eforie.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Astfel de situații au fost și ieri pe plajele din Eforie Nord și Jupiter, când, din cauza turiștilor care nu au vrut să iasă din apă sau au fost recalcitranți, au fost chemați polițiștii.

"Am sunat la Poliția Locală. Nu ne-am înțeles cu un turist. Am încercat să-i explic pe cale amiabilă că nu e voie să depășească în momentele de față geamandura, deoarece și steagul roșu e arborat și nu ne-am înțeles, pur și simplu", a declarat Claudiu Popescu, salvamar pentru Digi24.

Oamenii legii nu au dat amenzi, doar au stat de vorbă cu salvamarii și le-au atras atenția turiștiilor.

Steagul roșu este arborat, iar înotul este interzis

Steagul roșu este ridicat de salvamari în toate stațiunile de la Eforie Nord până la Vama Veche.

Zonele din țară unde pot să apară ploi și va fi ceață. Prognoza meteo ANM miercuri, 9 noiembrie 2022

Valurile ating chiar și doi metri înălțime pe unele plaje, iar curenții sunt foarte puternici și îi pot doborî chiar și pe cei mai experimentați înotători. La Eforie, Jupiter și Neptun, de când au ridicat steagul roșu, salvamarii au scos din apă cel puțin 40 de turiști care se aventurau în valurile puternice.

Meteorologii spun că pe litoral, vântul puternic va agita marea toată ziua, iar temperaturile se vor menține mai ridicate decât ar fi normal.

Citeste si: O nouă tragedie pe litoral românesc! Un tânăr de 21 de ani s-a înecat în Costinești- încă un băiat, dispărut în mare

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies