Motivul pentru care s-ar fi prăbușit elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi! Președintele Iranului și Ministrul de Externe și-au pierdut viața

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 mai 2024, 15:52

Motivul pentru care s-ar fi prăbușit elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi! Președintele Iranului și Ministrul de Externe și-au pierdut viața

Sursa: Captură ȘtirileProtv/X

Președintele Ebrahim Raisi și ministrul său de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, au murit într-un accident de elicopter în nord-vestul țării, iar motivul prăbușirii rămâne unul incert.

Pe data de 19 mai, o tragedie aviatică a zguduit Iranul: Președintele Ebrahim Raisi și ministrul său de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, au murit într-un accident de elicopter în nord-vestul țării.

Elicopterul, un Bell 212 fabricat în SUA, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din apropierea orașului Tabriz.

De ce s-ar fi prăbușit elicopterul care îl transporta pe președintele Raisi

Inițial, autoritățile au comunicat că elicopterul a efectuat o aterizare forțată, însă, ulterior, au confirmat prăbușirea acestuia.

Convoiul prezidențial era compus din trei elicoptere, dintre care doar două au reușit să ajungă la destinație. Imediat după ce aeronava a fost dată dispărută, zeci de echipaje de salvare din Iran, împreună cu specialiști din Turcia, Rusia, Armenia și Azerbaijan, au fost mobilizate pentru căutări.

Căutările s-au desfășurat în condiții deosebit de grele, marcate de ceață densă, temperaturi scăzute și lapoviță, ceea ce a complicat operațiunile de salvare.

Citește și: Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit! Elicopterul în care se afla acesta a fost găsit complet ars

După o noapte întreagă de eforturi, autoritățile iraniene au anunțat dimineața că toți cei aflați la bordul elicopterului au murit.

Deși presa de stat iraniană a raportat că imaginile de la locul prăbușirii indică faptul că elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, nu există încă informații oficiale cu privire la cauza exactă a accidentului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și acolo am descoperit o cofetărie absolut superbă.”

Mai multe surse sugerează că vizibilitatea redusă și condițiile meteorologice nefavorabile au fost vinovate de tragedie.

„După cum vedeți, sunt exact unde s-a prăbușit elicopterul în care se afla domnul Raisi. După cum știți, ieri, după inaugurarea barajului Qiz Qalasi, pe drumul de întoarcere spre Tabriz, elicopterul s-a prăbușit din cauza vremii, a ceții și a ploilor aici, în pădurea din Arasbaran”, a declarat Farshid Abdi, un reporter IRIB News.

Când sunt programate funeraliile președintelui Iranului

Potrivit Reuters, chiar înainte de tragedie, președintele Raisi participase împreună cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la inaugurarea unei centrale electrice comune, un proiect de importanță strategică pentru ambele țări.

Funeraliile președintelui Raisi sunt programate pentru marți, 21 mai, iar în Iran au fost decretate cinci zile de doliu național.

Ebrahim Raisi a fost ales președinte al Iranului în anul 2021, iar acesta avea șanse foarte mari pentru a ajunge succesor al Liderului Suprem ayatollahul Ali Khamenei.

Cu toate acestea, la data de 19 mai 2024, acesta a găsit fără viață din cauza unui accident de elicopter pe un teren muntos în apropiere de granița cu Azerbaidjan.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!