Motivul pentru care o mamă din Satu Mare și-a sufocat bebelușul și l-a aruncat într-un canal din spatele casei, imediat după ce a născut

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 mar 2023, 18:14

Motivul pentru care o mamă din Satu Mare și-a sufocat bebelușul și l-a aruncat într-un canal din spatele casei, imediat după ce a născut

Sursa: PixaBay

O femeie din Satu Mare a fost plasată sub control judiciar după ce și-a sufocat bebelușul și l-a aruncat într-un canal din spatele casei, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

O femeie care a născut acasă și-a ucis bebelușul prin asfixiere, după care l-a aruncat într-un canal din spatele casei. Mama a fost plasată, acum, sub control judiciar, relatează România TV.

Motivul pentru care mama și-a sufocat copilul și l-a aruncat într-un canal din spatele casei

„Din probatoriul administrat în cauză rezultă că, în noaptea de 1-2 martie 2023, după ce a născut la domiciliul din localitatea Călineşti Oaş, satul Coca, nr.119,

judeţul Satu Mare, un nou născut de sex feminin, născut viu şi viabil, suspecta G. L. a ucis nou-născutul, prin obstrucţionarea orificiilor respiratorii cu un corp moale, după care l-a aruncat pe acesta într-un canal de apă situat în spatele imobilului de domiciliu, în urma acestor activităţi rezultând decesul nou-născutului, care s-a datorat asfixiei mecanice”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Procurorul de caz a emis decizia de plasare sub control judiciar a femeii, pe o perioadă de 60 de zile, pentru uciderea bebelușului ei nou-născut. 

Citește și: Cine este românul care a murit după ce a intrat cu mașina într-un zid de beton. Bărbatul avea doar 32 de ani și doi copii

Cercetările în cauză au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare și Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigaţii Criminale. 

Motivul pentru care un cuplu și-a ucis copilul de doar opt luni

Procurorii cred că Brandon Thoma, în vârstă de 31 de ani, și Taylor Blaha, în vârstă de 24 de ani, și-au înecat fetița, Kayleen Lee, în cadă.

Potrivit unei declarații, Blaha a descoperit că era însărcinată în aprilie. Ea a născut o fiică pe 16 noiembrie în apartamentul ei din Fort Dodge.

Pentru a ușura durerile nașterii, Thoma i-a dat metamfetamine.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cuplul plănuia să o dea pe fiica lor surorii sale pentru a o crește, dar s-a temut că vecinii lor vor suna la poliție când vor auzi plânsetele copilului.

Citește și: Motivul pentru care o mamă de 20 de ani din Suceava și-a abandonat cei doi copii. Ce le-a spus aceasta autorităților

Thoma și Blaha aveau deja împreună un băiat de doi ani, iar Thoma a declarat că era îngrijorat că ar putea pierde custodia dacă autoritățile ar descoperi metamfetamine în organismul nou-născutului lor.

Feoarece se temeau că plânsetele acesteia vor atrage poliția, cuplul a decis să țină capul bebelușului sub apă în cadă, la doar câțiva metri de locul unde Blaha tocmai născuse.

După ce a percheziționat apartamentul cuplului, poliția a găsit ceea ce ei cred că este un cordon ombilical sau o placentă ascunsă într-un sertar al comodei. Cu toate acestea, ei nu au găsit încă trupul bebelușului.

Thoma se confruntă, de asemenea, cu o acuzație suplimentară de abuz de cadavru după ce a recunoscut în fața poliției că a plecat cu fiica sa nou-născută într-un rucsac. Mesajele text dintre Thoma și Blaha arată că acesta plănuia să o îngroape pe fiica lor într-o zonă împădurită.

O percheziție a telefoanelor cuplului a dezvăluit, de asemenea, că aceștia au căutat metode de a provoca un avort spontan cu câteva zile înainte ca Blaha să nască.

Dosarele statului arată că Thoma are un cazier lung. El a fost acuzat de numeroase infracțiuni minore, în principal pentru furt.

Cuplul va avea audieri preliminare pe 15 decembrie. Amândoi au fost reținuți pe o cauțiune stabilită la un milion de dolari.