Motivul pentru care este indicat sa devenim parinti

,

Cercetatorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca sustin parintii care au copii traiesc mai mult decat cei care nu au procreat.

Studiile au fost efectuate de dr. Esben Agerbo care a monitorizat mai multe cupluri care au apelat la fertilizarea in vitro pentru a avea urmasi. Lucrarea a fost publicata in Journal of Epidemiology and Community Health si se pare ca atesta faptul ca partenerii care au progenituri traiesc mai mult decat cuplurile care nu au urmasi.

Potrivit descopera.ro dr. Agerbo a efectuat studiul pornind de la datele ample oferite de sistemul de sanatate danez.

Cercetatorul a obtinut informatii despre 21.276 de cupluri care au apelat la fertilizarea in vitro intre 1994 si 2008, care nu aveau alti copii si care formau o relatie de cel putin un an in clipa in care au apelat la aceasta procedura. In urma fertilizarii in vitro, 15.149 de cupluri au avut ulterior copii, iar 5.354 nu au reusit acest lucru.

In general, decesele in randul persoanelor cu o varsta potrivita pentru fertilizarea in vitro sunt rare. Cu toate acestea, au fost inregistrate suficiente pentru a oferi date relevante cercetatorilor. Dintre femeile care au nascut, 33 au murit ulterior. Dintre cele care nu au reusit sa aiba copii, 56 au decedat. In cazul barbatilor au fost inregistrate 119 decese in randul taticilor si 88 in randul celor ce nu au avut copii.

Tinand cont ca barbatii care au devenit tatici erau de trei ori mai numerosi decat cei in cazul carora procedura in vitro nu a functionat, acest lucru arata ca rata deceselor era mai mare in randul celor ce nu au avut parte de urmasi. Studiile dr. Agerbo sustin teoria conform careia copiii sunt elixirul vietii. Cuplurile care devin parinti duc o viata responsabila, partenerii sunt mult mai atenti la nevoile lor si ale urmasilor, ingrijindu-se de sanatate. Familia si copiii ii ajuta sa faca fata mai bine stresului cotidian.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Ce persoane, care au făcut un anumit vaccin, sunt relativ protejate împotriva variolei maimuței

Explicațiile Prințului Charles după acuzațiile de corupție: Anunțul făcut de biroul moştenitorului tronului britanic

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

INML nu va mai elibera certificatul de virginitate. Petiția #DeNetestat a strâns, în doar o săptămână, peste 40.000 de semnături

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies