Modificari la concediul medical. Anunt de ultima ora facut de Guvern: ce se intampla cu concediul medical

,
concediu medical
concediu medical

Guvernul a adus o serie de modificari pentru concediul medical prin intermediul unei ordonante de urgenta adoptata in cursul zilei de miercuri.


In articol:

Astfel, pentru certificatele de concediu medical acordate in perioada starii de urgenta, perioada in care se poate solicita plata indemnizatiilor a fost prelungita de la 90 la 180 de zile.

Concediul medical: ce prevede ordonanta de urgenta

Ionel Danca, sef al cancelariei primului ministru
Ionel Danca, sef al cancelariei primului ministru

“In perioada situatiei de urgenta, persoanele asigurate carora li se interzice continuarea activitatii si pentru care a fost instituita masura de carantina institutionalizata sau intr-o locatie declarata de catre

persoana carantinata sau prin izolare, in urma unei suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2, beneficiaza de concedii si indemnizatii pentru carantina care se acorda pentru perioada si pe baza documentelor prevazute prin Ordin al ministrului sanatatii, in functie de evolutia situatiei epidemiologice”, se arata intr-un comunicat emis de Guvernul Romaniei.

Citeste si: Cum se va imparti Lumina de Paste si painea sfintita, dupa ce acordul MAI-BOR a fost modificat

Termenul in interiorul caruia se poate solicita plata indemnizatiilor de asigurari de sanatate a fost majorat de la 90 la 180 de zile, pentru certificatele de concediu medical acordate in perioada starii de urgenta, potrivit digi24.ro.

Certificatele de concediu medical eliberate in perioada starii de urgenta se pot transmite si prin mijloace electronice de medicii curanti catre persoanele asigurate si de persoanele asigurate catre platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (angajatori, CAS-uri).

De asemenea, adeverinta privind dovada asigurarii in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru concedii si indemnizatii poate fi eliberata de catre angajatori si prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești și muntenești!

Omul lui Marcel Vela preia COMANDA! Florin Cîțu a semnat EXECUȚIA șefului unei instituții de forță!

Boala cruntă de care suferă Simona Halep. S-a aflat abia acum. Ce se va întâmpla în perioada următoare cu sportiva

Anunț de ultimă oră pentru toată România! Florin Cîţu despre bugetul pe 2021

Coronavirus în România, 26 februarie 2021. Câte cazuri noi sunt? Bilanțul anunțat de autorități

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies