Modele de case dupa un proiect individual sau tipic

Modele de case dupa un proiect individual sau tipic

Alegerea unui proiect casa este poate cea mai creativa etapa a constructiei unei case si, in acelasi timp, necesita cea mai pragmatica abordare. In acest moment, principalul lucru care ne intereseaza pe noi este casa viselor noastre si metoda prin care sa o vedem cat mai curant realizata.

Prin urmare, este foarte important sa iti acorzi timp pentru lista cu toate dorintele tale legate de casa:

 • numarul de etaje

 • numarul camerelor

 • materialele din care va fi construita

 • culorile peretilor, etc.

  Aceasta lista iti va fi utila atat daca alegi un proiect tipic pregatit, cat si daca soliciti un proiect individual. Cu cat iti setezi mai clar sarcina, cu atat solutia va fi mai exacta.

   

  Cand alegi modele de case dupa un proiect tipic esti sigur de rezistenta si practicitatea lor care este dovedita si testata in timp, dar in acest caz nu vei fi unic; pe cand proiecte case individuale iti rezerva siguranta unicitatii prin modelul conceput anume pentru tine, dar care va dura ceva mai mult si iti va cere un pic mai mult din timpul tau personal.

  Fara indoiala, nimeni nu va putea sa-ti raspunda obiectiv la intrebarea „Ce este mai bine - sa comanzi un proiect individual sau sa cumperi unul standard?”. Fiecare viitor proprietar trebuie sa rezolve singur aceasta dilema, in functie de dorintele si capacitatile lui.

  Daca visezi o casa pe care nimeni nu o mai are, si ai fonduri si timp suficient pentru aceasta, nu ezita sa contactezi arhitectii pentru un proiect individual. In acest caz, poti sa-ti transpui dorintele alegand combinatia optima de arhitectura, materiale de constructie, inginerie si tehnologie.

  Pentru cei care cauta o solutie mai rationala sau se grabesc sa se mute cat mai rapid in afara orasului, sfatul nostru este sa acorde atentie proiectelor standard. Companiile profesionale de constructii care opereaza astazi de cativa ani pe piata ofera multe optiuni standard interesante - testate in timp si testate practic, calculate pana la cele mai mici detalii, atat tehnologice cat si de planificare. In acelasi timp, cuvantul „tipic” nu inseamna deloc ca veti primi niste „stampilari” fara personalitate si stil. Toate casutele tipice s-au nascut ca fiind odata individuale, apoi au fost incluse in catalogul general al dezvoltatorului si au devenit disponibile si pentru ceilalti. Avantajul incontestabil al proiectelor standard este si faptul ca nu trebuie sa pierzi timp in asteptare; cu un proiect tipic, constructia va incepe imediat. Totodata ai posibilitatea sa incluzi modificarile dorite de tine, cum ar fi: mai multe sau mai putine ferestre, suprafata odailor, etc.

  Dupa ce ai decis tipul de proiect si functionalitatea spatiilor, este necesar sa apelezi la materialele principale de constructie care vor fi utilizate pentru structurile de sustinere. Greutatea lor va depinde de baza sau fundatia pe care o utilizezi.

  Cu siguranta alegerea agentiei de proiectare si constructie este un moment foarte important in calea lunga numita propria casa. De calitatea serviciilor si materialelor va depinde duritatea casei, confortul din interior dar si cat de incantati vor fi noii proprietari. Casa nu este doar patru pereti si un acoperis deasupra capului, casa trebuie sa fie in primul rand acasa.

   

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies