Miron Cozma si Petre Roman, audiati in dosarul Mineriadei, in care Ion Iliescu e deja acuzat

Dosarul Mineriadei din 1990 devine tot mai stufos.

Dupa punerea sub acuzare a fostului presedinte, Ion Iliescu, nume grele au ajuns sa dea cu subsemnatul la parchet. Cap de afisa fost chiar liderul minerilor din acea perioada, Miron Cozma, care a fost si cel mai relaxat dintre suspecti. Trecut deja printr-o condamnare pentru mineriada din 1991, fostul Luceafar al Huilei spune ca stie si cine sunt vinovatii pentru 13-15 iunie 1990. L-a urmat amiralul Cico Dumitrescu, general in vremea aceea. Pe lista apare si Cazimir Ionescu, fost vicepresedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala.

In timp ce suspectii in dosarul mineriadei din 1990 erau audiati de procurorii, pe treptele Parchetului victimele rememorau  evenimentele. Patru oameni au murit si o mie au fost raniti in iunie 1990 in urma reprimarii manifestatiei din Piata Universitatii. Pe lista celor acuzati de procurori sunt nume cu rezonanta.

In acelasi dosar, presedintele Klaus Ioannis este solicitat sa dea aviz de incepere a urmaririi penale pentru trei fosti  membri ai guvernului de la acea perioada: Petre Roman, Victor Atanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate