Miron Cozma si Petre Roman, audiati in dosarul Mineriadei, in care Ion Iliescu e deja acuzat

,

Dosarul Mineriadei din 1990 devine tot mai stufos.

Dupa punerea sub acuzare a fostului presedinte, Ion Iliescu, nume grele au ajuns sa dea cu subsemnatul la parchet. Cap de afisa fost chiar liderul minerilor din acea perioada, Miron Cozma, care a fost si cel mai relaxat dintre suspecti. Trecut deja printr-o condamnare pentru mineriada din 1991, fostul Luceafar al Huilei spune ca stie si cine sunt vinovatii pentru 13-15 iunie 1990. L-a urmat amiralul Cico Dumitrescu, general in vremea aceea. Pe lista apare si Cazimir Ionescu, fost vicepresedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala.

In timp ce suspectii in dosarul mineriadei din 1990 erau audiati de procurorii, pe treptele Parchetului victimele rememorau  evenimentele. Patru oameni au murit si o mie au fost raniti in iunie 1990 in urma reprimarii manifestatiei din Piata Universitatii. Pe lista celor acuzati de procurori sunt nume cu rezonanta.

In acelasi dosar, presedintele Klaus Ioannis este solicitat sa dea aviz de incepere a urmaririi penale pentru trei fosti  membri ai guvernului de la acea perioada: Petre Roman, Victor Atanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies