Mircea Coșea, avertisment. Când vine criza în România

,
bani

Când vine criza în România

[Sursa foto: PixaBay]

Mircea Coșea trage un semnal de alarmă! Analistul economic susține că în 2022 ne vom confrunta cu "o criză pe mai multe ramuri".


In articol:

Mircea Coșea, analist economic, susține că anul 2022 va fi mult mai greu față de anul 2022, deoarece România va fi lovită de o criză generală. Iată ce a declarat specialistul!

bani

Vine criza în România

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești proaste pentru șoferii români. Cu cât crește punctul de amendă de la 1 ianuarie 2022

România va fi lovită de o criză economică generală 

Profesorul Mircea Coșea are un pronostic pesimist legat de viitorul României. Economistul susține că în 2022, țara noastră va cunoaște „adevărata criză”, o criză care se va extinde pe mai multe ramuri.

Mai mult, analistul economic a explicat că nu este vorba doar despre criza pandemică și o criză economică generală.

„Este și o criză economică generală, care ține de o inflație foarte mare; o criză energetică, prețuri mari la energie care distrug economia României; o criză alimentară pentru că noi nu reușim să reducem importul de alimente. Exportăm materie primă și importăm alimente”, a declarat Mircea Coșea la România TV, adăugând că „va fi un an complicat”.

Ce se întâmplă cu pensiile din România

Totdată, Mircea Coșea a mai declarat că nici nu se pune problema unei creșteri a pensiilor în anul 2022.

„Nu putem să vorbim despre o creștere a pensiilor În PNRR se spune foarte clar: procentul de 9,4 poate să fie depășit atunci când zona respectivă dovedește că are o creștere economică sustenabilă.

O creștere economică sustenabilă înseamnă o creștere echilibrată, care să rezolve problema deficitelor foarte mari pe care noi le avem”, a spus Mircea Coșea.

Citeste si: Veste uriașă pentru pensionari. Vor putea beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Când se aplică măsura?

„Nu e cazul să ne gândim la o creștere economică sustenabilă în 2022. România nu va putea să aibă o creștere sustenabilă”, a continuat el, precizând că „poate să aibă o creștere, care-mi doresc să fie de 2 până la 4%, dar aceasta nu va rezolva marile probleme ale României și nu va alimenta bugetul.”

Atenție mare la cheltuieli în anul 2022

De asemenea, Mircea Coșea îi îndeamnă pe români să fie foarte atenți cum își cheltuiesc banii în 2022, pentru că aceștia vor fi diminuați ca valoare prin inflație și prin scăderea puterii de cumpărare.

„Se va trăi mai greu, probabil că se va consuma mai puțin și se vor plăti foarte, foarte greu obligațiile pe care cetățenii români le au față de stat, mă refer la impozite și taxe, și față de cei care produc utilitățile (energie electrică, gaz, căldură, șamd). E nevoie de foarte mare prudență.

În primul rând, grijă pentru sănătate. E nevoie de cheltuieli mai mari pentru ceea ce înseamnă prevenirea bolilor, consumul de medicamente și orice cheltuială pentru o sănătate mai bună. În doilea rând, e nevoie de cheltuieli sporite pentru educație. Românii au obligația, în 2022, să cheltuiască mai mult pentru educația copiilor. Deja e al treilea an în care copiii suferă din cauza acestor probleme cu școala online. Să cumpere mai multe cărți și, eventual, să-i dea la meditații, pentru a le putea asigura un nivel de pregătire corespunzător”, a spus acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum se vor calcula pensiile din 2022! Cât primesc pensionarii români de la 1 ianuarie

China dă o mare lovitură: Xi Jinping anunță că au intrat în cursă directă cu SUA

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum arată bugetul pentru anul 2022 și ce ministere primesc cei mai mulți bani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies