Ministrul Turismului, despre taxa de 200 de lei pentru un cearșaf pe plajă: "Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri, nu avem competențe"

,
Daniel Cadariu

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu

[Sursa foto: Facebook Daniel Cadariu]

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că există explicaţii pentru preţurile mari de pe litoralul românesc

Prețurile de pe litoral au explodat anul acesta. Cine ajunge în Năvodari și vrea să-și amplaseze un cearșaf la malul mării, în zona unui complex, trebuie să scoată din buzunar 200 de lei.

Daniel Cadariu

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu

[Sursa foto: Facebook Daniel Cadariu]

Citeste si: Motivul pentru care prețul biletelor de avion va crește în perioada următoare. Ce îi așteaptă pe turiști

Ministrul Turismului, despre taxa de 200 de lei pentru cearșaf pe plajă

Românii care vor să vină cu cearșaful sau prosopul de acasă și să-l așeze în fața șezlongurilor, trebuie să scoată din buzunar 200 de lei, potrivit tarifelor afișate la intrarea pe plaja închiriată de cei de la Marina Surf. Pe aceeași plajă, dacă vreți să închiriați două șezlonguri vă costă chiar mai puțin, între 100 și 150 de lei.

În acest context, ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a avut o primă reacție pe acest subiect și a explicat de ce au apărut prețurile colosale de pe litoralul Mării Negre. Criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități…”. Acesta spune că prețul de 200 de lei pentru amplasarea unui cearșaf pe plajă „a fost total nefericită”.

„Chiar de două ori (am fost pe Litoral – n.r.). Bine, odată am fost în ianuarie. Nu știu dacă e relevant, dar am fost. (…) Am fost prezent pe Litoral la începutul lunii iunie.

Am și stat câteva zile acolo cu familia după ce am avut acea acțiune oficială. La acel moment, cel puțin, lucrurile erau în regulă. Lucrurile păreau în regulă, cel puțin din punct de vedere ale curățeniei exterioare. Tot în acel moment, cei de la Apele Române își făcuseră treaba. Au fost predate porțiunile de plajă la timp. Deci la acel moment lucrurile păreau în regulă”, spune ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

Citeste si: Taxă de 200 de lei pentru un cearșaf pe plajă. Ce stațiune îi supune pe turiști la o cheltuială mai puțin obișnuită

Daniel Cadariu a mărturisit că a fost și el pe litoral, în luna iunie, însă prețurile erau decente și că mâncarea pentru două persoane l-a costat „undeva până la o sută de lei”.

Întrebat ce părere are despre faptul că la Vadu o ciorbă costă 57 de lei, ministrul a spus: „ Ideea de bază e următoare – suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze cererea și oferta și probabil în linii mari și funcționează. Acolo unde sunt exagerări, fie în alimentație publică sau cazare, clienții, turiștii vor reacționa. Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale – criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități… Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de prețuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt și explicații pentru prețuri mai mari, cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”.

De asemenea, ministrul Daniel Cadariu a spus că a auzit de faptul că un administrator de plajă cere 200 de lei pentru amplasarea cearșafurilor și că nu i se pare firesc. „Strict personal, nu mi se pare firesc. Am văzut și o explicație. De altfel, am înțeles că nimeni nu a achitat o astfel de sumă exorbitantă pentru așa ceva. (…) Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri, nu avem competențe. Tarifele, cel puțin în acel caz, sunt de neacceptat și inițiativa acelui operator a fost total nefericită”, conchide Cadariu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Confuzie de nume în cazul lui Culiță Sterp. Artistul nu a provocat accidentul în urma căruia o persoană și-a pierdut viața

Livrările de gaze către Polonia, prin conducta Yamal, s-au oprit temporar

Confuzie de nume în cazul lui Culiță Sterp. Artistul nu a provocat accidentul în urma căruia o persoană și-a pierdut viața

Un alt accident a avut loc în Suceava! Un bărbat de 40 de ani a decedat după ce s-a răsturnat de pe un pod cu mașina

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies