Ministrul Energiei susține că prețul la pompă urmează să scadă, deoarece prețul barilului a scăzut și el

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 iul 2022, 14:18

Ministrul Energiei susține că prețul la pompă urmează să scadă

Sursa: Istock

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că prețul de la pompă ar trebui scadă, deoarece și prețul barilului a scăzut. Prin urmare, ministrul susține că benzinăriile ar trebui să țină cont de acest lucru și să rezolva problemele care îi nemulțumesc pe români.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că prețul barilului a scăzut și, prin urmare, și prețul de la pompă ar trebui să scadă.

Ce spune Virgil Popescu despre prețul de la pompă?

„E o întrebare foarte legitimă și ar trebui ca, după această scădere de preț, să asistăm și la o scădere a prețului la benzină mă aștept în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma și suntem exportatori de benzină, prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi și cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul, iar cotația motorinei nu a scăzut în procent la fel

de mult, dar a scăzut și acolo.

Ordonanța nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar și-a asumat de la început această scădere de preț. Eu cred că vom asista în perioada următoare și la o corecție în jos a prețului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină sau poate în același timp cu prețul la benzină.

Așa ar fi normal, așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziție, să scazi și prețul, așa cum atunci când ai justificat, a crescut cotația petrolului, a crescut cotația motorinei, ai ridicat prețul”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24, conform romaniatv.net.

Citeste si: Brazilia și Rusia au încheiat un acord pentru achiziționarea de motorină mai ieftină. Oficialii refuză să dea informații suplimentare

Virgil Popescu susține că România a reușit să depășească gradul de umplere al depozitelor de gaze

Astăzi, 15 iulie, Virgil Popescu susține că România nu va avea probleme cu gazele în această iarnă, deoarece țara noastră a reușit să depășească gradul de umplere al depozitelor de gaze.

Preț benzină și motorină miercuri, 23 noiembrie 2022: Benzina a scăzut sub pragul de 7 lei. Cele mai mici prețuri la carburanți

Conform spuselor acestuia, „peste 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale” există, deja, în depozitele țării. Mai mult decât atât, acesta a mai asigurat românii că, iarna aceasta, nu vor exista probleme în ceea ce privește încălzirea.

Citeste si: Preț benzină și motorină vineri, 15 iulie 2022. Vezi unde găsești azi cea mai ieftină benzină și motorină din România

Potrivit news.ro, Virgil Popescu a asigurat că este exclus ca „spitalele, grădinițele sau tot ce înseamnă clienți protejați să nu aibă acces la gaze, să nu aibă încălzire”.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies