Ministrul Cseke: Aeroportul din Braşov este un bun exemplu de iniţiativă locală

,

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, a spus luni, 4 iulie, că aeroportul Brașov-Ghimbav este un bun exemplu de inițiativă locală.


In articol:

Aeroportul Braşov-Ghimbav este un bun exemplu de iniţiativă locală, a declarat luni ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, cu prilejul vizitării terminalului instituţiei aeroportuare, investiţia fiind realizată în cea mai mare parte de Consiliul Judeţean Braşov.

Ministrul Cseke: Aeroportul din Braşov este un bun exemplu de iniţiativă locală

Declarația ministrului a fost făcută cu prilejul vizitării terminalului instituţiei aeroportuare, investiţia fiind realizată în cea mai mare parte de Consiliul Judeţean Braşov.

„Clădirea şi tot ansamblul aeroportului din Brașov este un bun exemplu de iniţiativă locală, sigur, şi cu implicarea altor foruri – autorităţi locale, guvern, colegii din Covasna care au fost alături, de la nivelul Parlamentului. Însă este foarte important că această investiţie a pornit de jos, de la nimic.

Cred că este foarte clar pentru toată lumea că există o perspectivă în timp care poate fi cuantificată când acest aeroport îşi va deschide porţile şi care va fi un punct care va atrage turişti în plus pentru zona Braşovului, şi nu numai, ci şi pentru Covasna, Harghita, Mureş, poate chiar şi pentru Sibiu şi pentru Prahova.

Cred că acest model este important şi din punctul de vedere al mesajului pe care trebuie să-l transmitem, şi anume că, deşi implicarea instituţiilor autorităţilor centrale, de la nivelul guvernului, au fost importante, de la nivel local se poate face o asemenea investiţie, însă trebuie să fii foarte, foarte perseverent şi să ştii ce doreşti şi unde vrei să ajungi”, a declarat Cseke Attila.

La eveniment a fost prezent și preşedintele Consiliului Judeţean Covasna

De asemenea, la eveniment a fost prezent și preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sandor Tamas. Acesta a spus că a făcut lobby politic pentru realizarea acestei investiţii, deoarece va aduce dezvoltarea economică judeţului.

„Este vital acest aeroport pentru judeţul Covasna; desigur, nu numai din prietenie şi curtoazie suntem azi aici, ci şi din interes, foarte bine definit, ca acest aeroport să funcţioneze. Interesul judeţului Covasna este ca acest aeroport să funcţioneze cât mai rapid şi cât mai eficient.

Da, pot să o spun public, am făcut lobby politic, pentru că există un interes foarte puternic din partea cetăţenilor judeţului Covasna. Acest aeroport înseamnă nu numai turism, înseamnă relansare economică a zonei, pentru că trebuie să se ştie foarte clar că pe o rază de 60 de km în jurul unui aeroport există relansare economică. Vrem să facem şi turism, dar vrem să facem şi business şi economie sporită în judeţ. Desigur, după Aeroport trebuie să vină şi autostrada Braşov-Târgu Secuiesc Bacău, A 13”, a declarat Sandor Tamas.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Autorul masacrului din Argeș a planificat crimele pas cu pas - Toate detaliile le-a notat într-un jurnal - Informațiile șocante

Donald Trump are ceva de ascuns - A refuzat să răspundă la 440 de întrebări în cadrul interogatoriului de la New York

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Prima declarație a bărbatului care și-a găsit familia măcelărită "Nu am cuvinte să descriu...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies