Ministerul Sănătăţii, anunţ pentru părinţii care au COVID-19: "Vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie, unde se află internați și copiii lor"

,
pacienti cu COVID-19
Ministerul Sănătăţii, anunţ pentru părinţii care au COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătăţii a anunţat că părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor.


In articol:

Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de luni, 13 septembrie, spitalele cu paturi, care au și secții de pediatrie, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.

pacienti cu COVID-19
Părinţii cu COVID-19 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinul antigripal și cel anti-Covid pot fi făcute în același timp. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Părinții cu Covid-19, tratați în secțiile de pediatrie 

Ministerul Sănătății mai precizează într-un comunicat că, în cazul în care copilul se vindecă şi este posibilă externarea acestuia, însă însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare sau într-o altă unitate sanitară.

Astfel, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

Citeste si: CUTREMURĂTOR! O fetiță de doar doi ani a ajuns în comă la un spital din Iași. Ce i-a făcut mama acesteia

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.

875 din 13 septembrie 2021.

„În situaţia în care evoluția copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoțitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoțitorului împreună cu șeful de secţie au obligația de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiași unități sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, informează Ministerul Sănătății.

Coronavirus în România

Până luni, 13 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.122.653 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.065.989 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În intervalul 12.09.2021 (10:00) – 13.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 46 de decese (28 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare,  Sibiu, Teleorman, Timiș și Vaslui.

Citeste si: ULTIMA ORA! A fost instituită stare de urgență. Certificatul de vaccinare este obligatoriu aproape peste tot

Dintre cele 46 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 ani.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

Lovitură pentru sectorul construcțiilor - PNRR vine la pachet cu o măsură care va duce la scăderea salariilor

Anamaria Prodan e în stare de șoc ! Soția lui Laurențiu Reghecampf apare într-un dosar DNA. Ce se spune despre ea

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă de la 1 noiembrie cu prețurile gazelor și energiei electrice

Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde: „Există o aplicaţie care...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies