Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat teste pentru pregatirea elevilor la examenele nationale

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/, teste destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale.


In articol:

"În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale", a informat, luni, MEC, potrivit agerpres.

Potrivit ministerului, testele, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen.

Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene, a explicat Ministerul Educaţiei.

MEC a precizat că baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, 3 aprilie, rolul acestora fiind de autoevaluare şi "calibrare" a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor "Teleşcoala" vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare.

Citeste si: Bacalaureat 2020 si Evaluare Nationala 2020: descarca modele de subiecte

Citeste si: Inghetarea anului scolar: anuntul facut de Ministerul Educatiei

Citeste si: Monica Anisie: ”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate