Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat teste pentru pregatirea elevilor la examenele nationale

,

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/, teste destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale.


In articol:

" În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale", a informat, luni, MEC, potrivit agerpres.

Potrivit ministerului, testele, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen.

Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene, a explicat Ministerul Educaţiei.

MEC a precizat că baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, 3 aprilie, rolul acestora fiind de autoevaluare şi "calibrare" a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor "Teleşcoala" vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare.

Citeste si: Bacalaureat 2020 si Evaluare Nationala 2020: descarca modele de subiecte

Citeste si: Inghetarea anului scolar: anuntul facut de Ministerul Educatiei

Citeste si: Monica Anisie: ”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum arată apartamentul din București al Alexiei Eram?

Greco-catolicii din România, îndemnați să se vaccineze - Scrisoarea circulară a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Ramona, cuplu cu Turcu? Imagini de infarct pentru Roxana

Vremea se schimba radical! Temperaturile vor scadea accentuat in aproape toata tara! Iata de cand vor intra in vigoare noile avertizari si care vor fi cele mai afectate zone!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies